Güncel Haberler

Cleveland Dağıldı, Cedi Vasattı

Cleveland Cavaliers evinde ağırladığı Denver Nuggets‘a 110-91 gibi farklı bir skorla yenildi ve 7 maçın ardından sadece 1 galibiyette kalarak Doğu Konferansı’nın en alt sırasından kurtulamadı. Denver ise 8 maçtan 7.galibiyeti çıkararak Golden State ile beraber Batı Konferansı’nın zirvesinde yer almaya devam etti.

İlk çeyreğe verimli hücum ederek, pas trafiğini kurup, topu paylaşarak başlayan Cleveland bunun meyvesini de 27-15’lik üstünlükle aldı. Ancak ikinci çeyrekle beraber bireysel oynama hastalığı tekrar başladı ve hücumda ritimlerini kaybettiler. Bunu çok iyi değerlendiren formda Denver, 35-15’lik çeyrek skoru ile soyunma odasına 50-42 önde girdi. Ev sahivi Cavs 3.çeyrekle beraber top paylaşmayı tekrar hatırladı ve skor bulmada zorlanmada ama savunmadaki problemler nedeniyle farkın açılmasını engelleyemediler ve son çeyreğe 17 sayı farkla önde giren giren misafir Nuggets, rahat bir deplasman galibiyetine imza attı.

Milli oyuncumuz Cedi Osman maça çok iyi başladı. Hatta ilk üç sayı isabetini de buldu ve TNT spikeri bile havaya girmişti Türkçe “UCLUK” diyerek adeta o da Cedi’yi destekledi. Yine tempoyu arttıran ve hücumda takımın verimli oynamasını sağlayan, savunmada da adam değişimlerinde herkesin karşısında kalan Cedi takımın enerji kaynağıydı. Ancak ikinci çeyrekle beraber o da bireyselliğe dönen arkadaşlarına uydu ve yanlış şut seçimleri ile devreyi sadece 8 sayıyla tamamladı. 3.çeyrekte de 5 sayıda kalan Cedi, maçı 13 sayı (1/1 serbest atış, 2/6 3sayı, 3/7 2sayı) 3 ribaund, 1 blok ile tamamladı, vasat bir performans sergiledi.

Ev sahibinde yine sadece kendi istatistiklerine oynayan Jordan Clarkson (17 sayı 4 ribaund), çaylak Collin Sexton (12 sayı 2 ribaund 2 asist) ve Kanadalı uzun Tristan Thompson’ın (10 sayı 7 ribaund 4 asist) katkıları yeterli olmadı.

Denver Nuggets cephesinde ise İspanyol forvet Juancho Hernangomez (23 sayı 4 ribaund 2 blok) yıldızlaşırken. Paul Millsap (16 sayı 6 ribaund) ve Garry Harris de (14 sayı 3 ribaund 3 asist) ile önemli katkılar verdi. Sırp yıldız Nikola Jokic (4 sayı 6 ribaund 3 asist) ise kariyerinin en kötü maçlarından birini çıkardı.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

https://youtu.be/fwLPXIhWsrc

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …