Güncel Haberler

Barcelona Eksik Maccabi Tel Aviv’e Acımadı

Euroleague 5. hafta mücadelesinde, Barcelona, İspanya’da ağırladığı, Jeremy Pargo ve Tarick Black’den yoksun Maccabi Tel Aviv karşısında ilk yarı zorlansa da üçüncü çeyrekle beraber ağırlığını koydu ve maçtan 74-58 ile net bir galibiyet çıkarmayı başardı.

İlk çeyrekte tempoyu kontrol eden ve Maccabi’ye açık alanda kolay şansı vermeyen Barcelona, 18-12 ile tamamladı bu çeyreği. İkinci çeyrekte ise Maccabi hücumda kendini bulunca bir adım öne geçti ve maça dengeyi getirdi. Devreye 34-33 Barcelona üstünlüğü ile girildi. İkinci yarıda Maccabi Black ve Pargo’nun yokluğunu ciddi şekilde hissederken sakatlığını tam olarak atlatamadığı gözlenen Wilbekin’in de etkisiz kalması hücumda ellerini kollarını bağladı. Üçüncü çeyrekte sadece 7 sayı bulabilen rakibi karşısında farkı iyice açan Barcelona, son çeyreğe 19 sayı farkla girdi. Final çeyreğinde de oyunu istediği gibi kontrol eden ve Victor Claver’in etkili oyunuyla Maccabi’yi yanına yakaltırmayan Barcelona maçtan 16 sayı farkla rahat bir galibiyet çıkardı.

Öne çıkan performanslar:
Barcelona: Victor Claver (14 sayı 7 ribaund 2 asist) ve Ante Tomic (12 sayı 8 ribaund)
Maccabi Tel Aviv: Johnny O’Bryant (10 sayı 6 ribaund), Angelo Caloiaro (11 sayı 2 asist 2 topçalma) ve Alex Tyus (9 sayı 8 ribaund)

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …