Güncel Haberler

Derrick Rose Tekrar MVP Gibi Oynadı!

2010-11 sezonunda Bulls formasıyla seçilen en geç MVP olarak tarihe geçen Derrick Rose‘un kariyeri sakatlıkların da etkisiyle dibe vurmuştu. Ama Minnesota Timberwolves forması ile gösterdiği çalışma azmi ve karakter onu tekrar eski günlerine döndürmek üzere. Tecrübeli oyuncu takımının Utah Jazz‘ı uzatma sonunda 128-125 yendiği maçta tam anlamıyla galibiyetin mimarıydı ve 50 sayı bularak kariyer rekorunu da kırdı. 

Bitime 30 saniye kala bulduğu inanılmaz basketle Wolves’u 125-123 öne geçiren Rose, 13 saniye kala da serbest atış çizgisinden 2/2 yaparak skoru 128-125’e getirdi. Rose’un son anlarda yaptıkları bunlarla da sınırlı kalmadı ve 1 saniye kala Dante Exum’un üçlüğüne blok yaparak maçı bitirdi. Zor günler geçirmesine rağmen ayağa kalkmayı başaran Derrick Rose, son ana kadar çekişmeli geçen maçın bitiminin ardından göz yaşlarına hakim olamadı. Kendisiyle yapılan röportajın ardından taraftarların MVP tezahüratları ve alkışlarla soyunma odasına gitti.

https://youtu.be/_Evt9FTEFXc

Rose 34’ü ikinci yarıda olmak üzere 50 sayı (8/11 serbest atış, 4/7 üç sayı, 15/24 iki sayı), 6 asist, 4 ribaundla oynadı. Normal sezon rekoru 42 olan Rose, 2011 play off’larında da Chicago formasıyla 44 sayı atmıştı.

Jimmy Butler ve Jeff Teague’nin dinlendirildiği Minnesota Timberwolves’ta, Rose’un müthiş performansının yanı sıra Karl Anthony Towns 28 sayı (4/9 üçlük), 16 ribaund, 4 asist, Andrew Wiggins 19 sayı (3/5 üçlük), 6 ribaundla oynadı. Minnesota benchten sadece 11 sayılık katkı alırken eski Fenerbahçeli James Nunnally, Rose’un asisti sonuncunda 2 sayı kaydetti.

Utah’ta ise Donovan Mitchell 26 sayı (3/5 üçlük), 5 asist, Rudy Gobert 22 sayı, 13 ribaund, Jae Crawder 18 sayı (5/9 üçlük), 7 ribaundla mücadele etti.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …