Güncel Haberler

Darüşşafaka Tekfen Vitoria Deplasmanında İkinci Yarıda Kontağı Kapattı

Darüşşafaka Tekfen, Turkish Airlines Euroleague’deki beşinci maçında Fernando Buesa Arena’da KIROLBET Baskonia Vitoria Gasteiz’e konuk oldu. İlk yarının büyük bir bölümünü başa baş oynayan Daçka, üçüncü çeyrekteki etkisiz oyunu yüzünden çok geriye düştü ve maçı da 82-56 kaybetti.

Karşılaşmaya Darüşşafaka Tekfen Kartal Özmızrak, Doğuş Özdemiroğlu, Stanton Kidd, Micheal Eric ve Jeremy Evans beşiyle başlarken İsoanyol temsilcisi ise Shavon Shields, Tornike Shengeila, Jayson Granger, Marcelinho Hueartas ve Darrun Hilliard beşini tercih etti.

Maça hızlı başlayan taraf Darüşşafaka Tekfen olurken 0-5’lik bir seri yakalayan ekibimize Baskonia 9-0’lık kendi serisiyle cevap verdi. Televizyon molasına da ev sahibi ekip 9-7 önde girdi. Moladan büyük bir enerji ve mücadele ile dönen Daçka, savunmada Doğuş, hücumda Oğuz ile etkili oldu. Çeyreğin sonlarına doğru yedek oyuncular da bu isteği sürdürünce takımımız bu periyod savunmasıyla ayakta kaldı ve çeyreği 16-16 berabere kapattı.

İkinci çeyreğe Berk Demir ve Jon Diebler’ın üçlükleriyle başlayan ekibimize karşılık Baskonia da hızlı hücumlarla ve hücum ribaundlarıyla etkili oldu. Buna rağmen takımlar çeyreğin ilk 5 dakikasını başa baş geçirdi. Yine hızlı hücumda kolay bir sayı bulan rakibimiz karşısında Ahmet Çakı, 29-28 geriye düştüğümüz bu sayıdan sonra mola aldı. Moladan da iyi dönen taraf İspanyol ekibi oldu. Kaybettiğimiz basit toplar ve savunmadaki geç yardımlar ikinci çeyreğin ikinci bölümünde farkın ev sahibi adına yükselmesine sebep oldu. Soyunma odasına da Baskonia 38-30 önde girdi.

Soyunma odasından daha enerjik dönen taraf ev sahibi oldu. Hızlı hücumlarla kolay basketler bulan İspanyol temsilcisi özellikle Shengeila ile açık alanda etkili oldu ve farkı 14’e çıkarttı. Koçumuz Ahmet Çakı çeyreğin hemen başında erken bir mola almak zorunda kaldı. Moladan sonra da bir türlü toparlanamayan Daçka, çeyrek boyunca top kayıpları kaypmaya devam etti ve son çeyreğe 64-41 geride girdi.

Son çeyrek farkın açılmasıyla tempo biraz düştü. Top kayıpları yapmaya bu çeyrekte de devam eden ekibimiz hücumda düzenini bir türlü kuramadı. Zorlu Baskonia deplasmanını basit hatalar yaparak potansiyelini sahaya yansıtamadan oynayan takımımız maçtan 82-56 mağlup ayrıldı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …