Güncel Haberler

CSKA Moskova Son Nefeste Olympiakos’u Geçti

CSKA Moskova kötü başladığı mücadelenin sonunu iyi getirdi ve kendi sahasında Olympiakos‘un sürpriz yapmasına izin vermeyerek Fransız yıldızı Nando De Colo‘dan sadece 9 dakika faydalanabildiği bu kritik maçtan 69-65’lik skorla galip ayrılmayı başardı.

İlk çeyrekte kontrol Olympiakos’un elindeydi. Yunan ekibi tempoyu düşük tutup savunmayı sertleştirince CSKA hücumda oyunun içine giremedi ve ilk çeyrek misafir takımın 15-13 üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyreğin ilk bölümünde Vassilis Spanoulis’i devreye sokan Olympiakos farkı 7 sayıya kadar çıkardı. Hücumda bir türlü organize olamayan CSKA’da üretim durunca fark 9 sayıya kadar çıktı. Koç Itoudis’in molası sonrası geri dönen CSKA farkı düşürdü ve devreye Olympiakos’un 35-31 üstünlüğü ile girildi.

CSKA üçüncü çeyreğe Sergio Rodriguez liderliğinde üst üste üçlüklerle çok istekli ve agresif başladı. 19-6’lık seri yakaladılar ve 9 sayı farkla öne geçtiler. Olympiakos’un sadece 9 sayı bulabildiği bu çeyreğin ardından son çeyreğe ev sahibinin 8 sayı üstünlüğü ile, 52-44 girildi. Son çeyreğe ise 3.çeyrekte CSKA’nın yakaladığının benzeri bir seri ile, 17-9 ile bu kez Olympiakos giriş yaptı ve farkı kapatıp maça 61-61 ile denge getirdiler. Bitime bir dakika kala çizgiye giden Will Clyburn 1/2 ile döndü, skor 64-63 CSKA lehineydi. Sonrasında Vassilis Spanoulis’in uzaklardan zorlama üçlüğü çembere dahi değmedi. 30 saniye kala Clyburn bir kez daha çizgiye gitti ve bu kez 2/2 attı, 66-63. Olympiakos aynı hücumda iki fırsat bulmasına rağmen ikisini de değerlendiremedi ve sonrasında çizgiye gelen Cory Higgins, iki atışı da isabetli kullandı 68-63. Bitime 6 saniye kala bir diğer tecrübeli isim Giorgios Printezis sahneye çıktı ve farkı 3 sayıya düşürdü 68-65. Ancak bitime 4 saniye kala Higgins çizgiden 1/2 atınca fark çift topa çıktı ve kazanan 69-65 ile ev sahibi CSKA Moskova oldu.

Öne çıkan performanslar:
CSKA Moskova: Will Clyburn (17 sayı 9 ribaund 4 topçalma) ve Sergio Rodriguez (20 sayı 6/10 3sayı 2 ribaund 5 asist)
Olympiakos: Vassilis Spanoulis (16 sayı 3 ribaund 6 asist), Georgios Printezis (14 sayı 6 ribaund) ve Nigel Williams-Goss (13 sayı 3 ribaund 3 asist 2 topçalma)

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …