Güncel Haberler

ADATIP Sakarya BŞB Son Bölümde Rumen Rakibine Teslim Oldu

FIBA Europe Cup 3.hafta mücadelesinde formda temsilcimiz ADATIP Sakarya BŞB deplasmanda Rumen ekibi CSM Oradea‘ya konuk oldu ve maalesef son bölümde eline geçen fırsatı değerlendiremeyerek maçtan 84-86 mağlup ayrıldı

Maça iyi başlayan taraf temsilcimiz oldu. Hücum ribaundlarında etkili olan temsilcimiz maalesef yakaladığı 2.şans sayılarını skora çeviremedi. Diğer taraftan yay gerisinden de düşük bir yüzdeyle oynayınca ilk çeyrekteki pozitif oyununu skora tam olarak yansıtamadı ve 14-19 geride bitirdi çeyreği. İkinci çeyrekte de bir türlü şut ritmini bulamayan ve hücumda çok vasat kalan temsilcimiz devreye 29-40 gibi can sıkıcı bir skorla geride girdi.

Üçüncü çeyrekte nihayet aradığı dış şut isabetlerini bulan Sakarya, farkı tek hanelere indirdi ve son çeyreğe 7 sayı farkla, 65-58 Oradea üstünlüğü ile girildi. Son çeyreğe ise kararlı ve agresif başlayan Sakarya oldu, koç Ernak’ın öğrencileri 8-0’lık seri ile öne geçmeyi başardı ilk 3 dakikanın ardından. Çeyreğin kalan bölümünde denge devam etti, üstünlük sürekli el değiştirdi. Ancak son dakikaya Oradea’nın 84-81 üstünlüğü ile girildi. Koç Ernak’ın ardından Sakarya Douglas’ın üçlüğü ile skora denge getirmeyi de başardı 84-84 ile. Ancak bu kez Oradea molasının ardından Richard 3 saniye kala ev sahibinin aradığı basketi buldu ve temsilcimiz 86-84 kaybetmekten kurtulamadı.

Öne çıkan performanslar:
Oradea: Sean Denison (15 sayı 2 ribaund 4 asist),  Kristopher Richard (26 sayı 3 ribaund 3 asist), Giordan Watson (17 sayı 5 asist)
ADATIP Sakarya BŞB: Toney Douglas (25 sayı 5 ribaund 6 asist), Junior Etou (26 sayı 10 ribaund), Jean Salumu (15 sayı 8 ribaund), Landry Nnoko (11 sayı 10 ribaund 3 asist)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Gaziantep, Çeyrek Finalin İlk Ayağını Kazandı

FIBA Europe Cup çeyrek final serisi ilk maçında temsilcimiz Gaziantep, Polonya’da konuk olduğu Anwil Wloclawek‘i …