Güncel Haberler

Türk Telekom Yakalandı Ama Partizan’a İzin Vermedi

7DAYS EuroCup 5.hafta mücadelesinde temsilcimiz Türk Telekom Ankara’da Partizan‘ı ağırladı. Maçın büyük bir bölümünü farklı geçiren temsilcimiz son bölümde rakibine yakalansa da finali iyi yaptı ve 77-72 kazanarak gruptaki 2.galibiyetini aldı.

Maça tempolu başlayan Türk Telekom, pota altını da iyi kullanarak rakibine üstünlük kurdu. Ancak Partizan da sertlik koyarak ve pota altını aynı şekilde iyi kullanarak dengeyi kurdu. Karşılık ise Landesberg ile Gabriel’in dış şutları ile geldi ve temsilcimiz daha ilk çeyrekten farkı açarak 28-14 tamamladı başlangıç çeyreğini. İvmesini ikinci çeyrekte de sürdüren temsilcimiz 7-0’lık seriyle başladı. Partizan hücumda krize girdi, ilk sayılarını 3 dakika sonra bulabildiler. Landesberg yine kritik şutları ile ön planda olurken Partizan ise Marinkovic ve Nikolic ile geri dönüş sinyalleri vererek maçın kopmasına izin vermedi, devreye temsilcimizin 46-32 üstünlüğü ile girildi.

Türk Telekom ikinci yarıya da çok iyi başladı. Hem Campbell hem de Stimac’ı devreye sokan temsilcimiz farkı korumaya da devam etti. Partizan skor bulmakta yine zorlanırken yaptıkları basit top kayıpları ile temsilcimizin farkı biraz daha açmasına engel olamadı. Temsilcimiz farkı 20 sayıya kadar çıkarsa da Partizan adına yine Marinkovic ile reaksiyon gösterdi ki bu sefer yanına Landale’i da aldı ve farkı 10 sayıya kadar indirdi misafir takım, son çeyreğe 62-52 önde girdi temsilcimiz. Son çeyreğe girilirken takımlar savunmada vidaları iyice sıktılar, skor bulmakta zorlandı 2 takım da. Bitime 5 dakika kala Partizan farkı tek hanelere indirmişken en önemli skor opsiyonları Marinkovic teknik faul alarak oyun dışı kaldı. Artan faul sayıları nedeniyle savunmada direnç göstermekte zorlanan Partizan, farkı daha fazla eritemedi ve Türk Telekom bu önemli maçtan 77-72 galip ayrılmayı başardı.

Öne çıkan performanslar:
Türk Telekom: Kenny Gabriel (16 sayı 6 ribaund 2 blok), TJ Campbell (13 sayı 4 asist 2 topçalma), Vladimir Stimac (12 sayı 8 ribaund 3 asist)
Partizan: Marcus Paige (14 sayı 2 ribaund 4 asist), Vanja Marinkovic (28 sayı 3 ribaund 5 asist 2 topçalma)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Monaco, Partizan’ı Farklı Geçti

Turkish Airlines Euroleague 24. hafta mücadelesinde AS Monaco konuk ettiği Partizan‘ı 85-70’lik skorla geçmeyi bildi. …