Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka Eksik İBB’yi Farklı Geçti

FIBA Europe Cup 3.hafta mücadelesi Türk derbisine sahne oldu. İki temsilcimiz İstanbul BBSK ve Pınar Karşıyaka, İstanbul Cebeci Spor Kompleksi’nde karşı karşıya geldiler. Misafir takım ev sahibinin önemli eksiklerini iyi değerlendirdi ve maçtan 81-55 gibi net bir üstünlükle galip ayrıldı.

Ev sahibi İstanbul BBSK’nın iki önemli yıldızı Damian Kulig ile Tu Holloway kadroda yer almadılar.

Pınar Karşıyaka maçın ilk dakikalarından üstünlüğünü ortaya koydu. Ancak sonrasında İBB çabuk toparlandı ve Semih’i pota altında iyi kullanarak maça ortak oldu, ilk çeyrek kafa kafaya geçti ve Pınar Karşıyaka sadece 2 sayı farkla 17-15 girdi ikinci çeyreğe. Bu çeyrekte de takımlar boyalı alanı kullanmaya çabaladılar. Ancak İBB’nin yay gerisinden çember dövmesinin aksine Pınar Karşıyaka hücumda daha verimli oldu ve farklı opsiyonları da devreye sokunca skorda da bir adım öne geçti ve devreyi 37-30 önde tamamladı misafir takım.

İkinci yarı ile beraber Pınar Karşıyaka oyuna ağırlığını koymaya başladı. Hücumda ritmini bulan ve bunun moraliyle savunmada da vidaları sıkan koç Çıvgın’ın öğrencileri İBB’ye zor anlar yaşatarak farkı da açmaya başladı. Walker liderliğinde verimli bir üçüncü çeyrek geçiren Pınar Karşıyaka son çeyreğe 15 sayı farkla 61-46 önde girdi. Son çeyrekte farkın avantajı ile rahat bir oyun sergileyen Pınar Karşıyaka karşısında hücumda pas trafiğini kurmakta ve doğru şutları bulmakta zorlanan İBB, skor üretemeyince fark da açılmaya devam etti. Savunmada da tamamen oyundan düşen ev sahibi Kulig ve Holloway’i çok aradığı maçtan 26 sayı farkla mağlup ayrıldı.

Öne çıkan performanslar:
İstanbul BBSK: Semih Erden (12 sayı 8 ribaund 2 asist) ve Mert Gizir (12 sayı 4 ribaund 2 topçalma)
Pınar Karşıyaka: Erving Walker (12 sayı 4 asist), İlkan Karaman (13 sayı 2 ribaund), Assem Marei (12 sayı 7 ribaund)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Büyükçekmece Zaferi Ardından Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka konuk ettiği Onvo Büyükçekmece‘yi etkili hücum performansı sayesinde 93-87’lik …