Güncel Haberler

5×5 : 5 Büyük Ligde Haftanın En Değerli Oyuncuları – 30.10.18

Bu yeni yazı dizimde sizlerle Avrupa’daki 5 önemli ligin (İspanya Liga Endesa, VTB Lig, Almanya easy Credit BBL, Fransa Jeep Elite Pro A, İtalya Lega Basket Serie A) haftalık MVP performanslarına göz atacağız. Keyifli okumalar dilerim.

Bojan Dubljevic (F/C-Valencia) / İspanya Liga Endesa

Yarasalar’ın 6.hafta mücadelesinde Fuenlabrada’yı 86-67 ile rahat kazandığı maçta bu rahatlığın temel nedeni de Karadağlı uzun Bojan Dubljevic’in dominant performansıydı. 22:42 dakika parkede kalan tecrübeli uzun, boyalı alandaki etkinliğinin yanı sıra yay gerisinden de 4/5 gibi harika bir yüzdeyle oynadığı maçı 21 sayı 10 ribaund 1 asist 3 topçalma 34 verimlilik ile tamamlamayı başardı.

Perrin Buford (SF-Avtodor) / VTB League

Geçtiğimiz sezon ortasında ligimize Yeşilgiresun’a transfer olan ancak takımını düşmekten kurtaramayan atletik forvet, Avtodor forması ile performansının zirvesine çıkmış durumda. Bu hafta takımının Kalev’i 113-102 yendiği maçta adeta şov yaptı ve 30 sayı 8 ribaund 3 asist 3 topçalma ile tekrar büyük takımların dikkatini çekmeyi başardı.

Dru Joyce (PG-Jena) / Almanya easy Credit BBL

33 yaşındaki tecrübeli guard, takımının Bonn ile oynadığı 5.hafta maçında nefis bir performans sergiledi. Birleşik Amerikalı oyun kurucu, hem takımının temposunu çok iyi kontrol etti ve ev sahibi avantajını verimli kullandı hem de ne zaman skor ihtiyacı olsa sahnedeydi. 28 dakika sahada kalan Joyce, 20 sayı 4/6 3sayı 5 ribaund 8 asist 2 topçalma ve 28 verimlilik ile takımının 82-70 kazanmasını sağlayan isim oldu.

Devin Ebanks (Chalons Reims) / Fransa Jeep Elite Pro A

NBA patentli tecrübeli uzun Fransa liginde etkili performanslarını sürdürüyor. Bu hafta da takımının Le Portel’i 82-70 yendiği maçta adeta takımını tek başına sırtladı. 38 dakika saha kalan Ebanks, 28 sayı 13 ribaund 3 asist ile mücadele etti takımının sayılarının %30’una imza attı. Bu performansın galibiyetle sonuçlanması da yetenekli uzunun ne kadar verimli oynadığının bir diğer göstergesiydi.

Tony Mitchell (F-Cantu) / İtalya Lega Basket Serie A

Koç Pashutin yönetimindeki Cantu, geçtiğimiz sezon olduğu gibi yine tempoyu forse eden ve açık alanda etkili olan bir takım. Dolayısıyla bir çok oyuncu için bu takımda oynaması çok keyifli. İşte Mitchell da kariyeri düşüşte olan ama yetenekli bir oyuncu olarak burada kendini gösterme fırsatı yakaladı. Takımının Reggio Emilia’yı 101-95 geçtiği maçta 36 dakika parkede kaldı ve 36 sayı 5/11 3sayı 4 ribaund 5 asist 4 topçalma 28 verimlilik tam anlamıyla yıldızlaştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, McGee’nin Son Saniye Üçlüğüyle Yıkıldı!

Fransa Betclic ELITE Pro A 27. hafta mücadelesinde LDLC Asvel Villeurbanne konuk olduğu Strasbourg karşısında …