Güncel Haberler

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde Genel Görünüm – 4.Hafta

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 3.haftayı geride bıraktık. Oynanan 7 keyifli maçın ardından sürpriz sonuçlar da çıkmaya başladı ligimizde. Özellikle Avrupa mesaisi de yapan takımlar hem fiziksel hem de mental olarak sorunlar yaşadılar. Gelin birlikte geride bıraktığımız haftayı mercek altına alalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN MAÇI:

İki Eurocup temsilcimizin Bursa’nın ev sahipliğinde karşılaştığı nefis mücadele, TOFAŞ Galatasaray maçı tartışmasız haftanın maçıydı. Yüksek hücum potansiyelli iki ekibin kapışmasında beklendiği gibi yüksek tempoda ve çok keyifli bir maç izledik. Açık alanda verimli bir basketbol oynayan ve iki tecrübeli kısası Garrett artı Mejia ile maça ağırlığını koyan TOFAŞ hanesine önemli bir galibiyet yazdırmayı da başardı.

HAFTANIN TAKIMI:

Bu ödülü de hiç düşünmeden ADATIP Sakarya BŞB‘ne veriyorum. Kötü bir sezon başlangıcının ardından kendine gelen koç Ernak’ın öğrencileri daha haftaiçi, Sinan Erdem’de Fenerbahçe’yi devirmiş olan formda ve moralli Anadolu Efes’i aynı salonda çift haneli farklarla haftanın sürprizine imza attı ve zannedildiği gibi kolay bir lokma olmadığını gösterdi.

HAFTANIN BEŞİ ve MVP’si:

MVP – Toney Douglas (ADATIP Sakarya BŞB): 36 sayı 4 ribaund 7 asist
Can Maxim Mutaf (Beşiktaş SJ): 24 sayı 5 ribaund 3 asist
Sammy Mejia (TOFAŞ): 25 sayı 6 ribaund 7 asist
Devin Williams (Arel Üniversitesi Büyükçekmece): 26 sayı 12 ribaund 1 asist
Assem Marei (Pınar Karşıyaka): 20 sayı 11 ribaund 2 asist

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Rıdvan Öncel (Banvit): 14 sayı 5 ribaund 1 asist
Can Maxim Mutaf (Beşiktaş SJ): 24 sayı 5 ribaund 3 asist
Yiğit Arslan (TOFAŞ): 13 sayı 1 ribaund 5 asist
İlkan Karaman (Pınar Karşıyaka): 17 sayı 4 ribaund 1 asist
Kaya Peker (Türk Telekom): 17 sayı 3 ribaund 3 asist

HAFTANIN KOÇU:

Arel Üniversitesi Büyükçekmece sezona sınırlı bir bütçeyle bir çok basketbolsevere göre düşme adayı bir kadro kurmuştu. Ancak sezona Devin Williams liderliğinde öyle bir giriş yaptılar ki herkesi şaşırttılar. Yakaladıkları ritim ve müthiş hava sayesinde kazanmaya devam ediyorlar, son kurbanları da bu hafta Türk Telekom oldu. Koç Serhat Şehit, Avrupa mesaisi bulunmayan takımını bir kez daha bu maça çok iyi hazırlamıştı ve her oyuncusundan en yüksek verimi de almayı başardı. Yeni nesil koçlar arasında parlamaya devam ediyor genç antrenör.

HAFTANIN KAYBEDEN PERFORMANSI:

Galatasaray cephesinde oynanan iyi basketbol ve özellikle hücumdaki verimlilik galibiyetle sonuçlanmıyor son haftalarda. Bu hafta da TOFAŞ’ın konuğu oldular ve hücumda hiç sorun yaşamadılar, takımı sürükleyen isim ise yetenekli uzun Zach Auguste (28 sayı 7 ribaund 3 asist) olmuştu. Ancak hücumdaki bu performansa rağmen savunmadaki konsantrasyon ve direnç eksikliği onları galibiyetten uzaklaştırdı.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …