Güncel Haberler

Olympiakos Eksik Maccabi’yi Zorlanmadan Geçti

Euroleague 4.hafta mücadelesinde Olympiakos evinde Maccabi Tel Aviv‘i ağırladı. Yıldız guardı Scottie Wilbekin’den yoksun olan İsrail ekibi ev sahibine fazla direnemedi ve koç Blatt’ın öğrencileri maçtan 88-80 ile galip ayrılan taraf oldu.

Tarafların karşılıklı sayıları ile yüksek tempolu ve dengede başlayan maçta Maccabi cephesinde Pargo ve Wilbekin’in yokluğunda sahne alan Dibartolomeo’nun etkili oyunu dikkat çekti. Çeyreğin ikinci bölümünde Kane’in de devreye girmesi ile İsrail ekibi farkı açmaya çalışsa da Williams-Goss ile LeDay’in uyanması ile maça ortak olan Olympiakos’un farkı eritti ve skora ortak oldu, ikinci çeyreğe 18-21 geride başladı ev sahibi. İkinci çeyrekte iki takımın da üç sayılık atışları ön plana çıktı. Skora da denge geldi. Ancak devrenin sonuna yaklaşırken Olympiakos’un iki emektar yıldızı Spanoulis ile Printezis devreye girdiler, Yunan ekibi 9-0’lık seriyle soyunma odasına 45-37 önde girmeyi başardı.

Olympiakos ikinci yarıya Milutinov’un çember altındaki etkili oyunuyla başladı ve fark çift hanelere çıktı. Ama Maccabi de cevap vermekte gecikmedi, Black ile Tyus’la aynı pota altı etkinliğini onlar da sergileyince maça biraz olsun denge geldi. Koç Blatt’ın molası ile birlikte tekrar kendine gelen ev sahibi LeDay’in etkili oyunuyla farkı tekrar arttırdı ve son çeyreğe 11 sayı ile önde girdi yine. Son çeyreğe de maçın ön plana çıkan isimleri Kane ve LeDay’in karşılıklı sayıları ile başladık. Ancak tempoyu arttıran ve açık alanda daha verimli oynayan taraf Olympiakos oldu, farkı da 15 sayıya kadar çıkardılar. Ardından gelen Maccabi molası ve Roll’un 5 sayısı ile farkı tekrar makul seviyelere getirdi misafir takım. Fakat Spanoulis yine maça ağırlığını koydu ve Maccabi’nin daha fazla yaklaşmasına izin vermedi, Olympiakos maçtan 88-80 ile galip ayrılan taraf oldu.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …