Güncel Haberler

Milano James ile Son Saniyede Güldü

Olimpia Milano Euroleague 4.hafta mücadelesinde ağırladığı Khimki‘yi Mike James’in son bölümdeki etkili oyunuyla 81-80 geçmeyi başardı. Khimki bu sonuçla dördüncü maçında da galibiyetsiz kalırken Milano üç galibiyetle ve maç fazlasıyla dördüncülüğe çıktı.

Milano maça boyalı alanda etkili başlarken, Khimki ise dış atışlarda iyi bir yüzde yakaladı. İlk bölümde dengede geçen maçta Khimki’nin 13-12 üstünlüğü vardı. Sonrasında bir hamle yapan Milano, son bölümde üst üste bulduğu serbest atışlarla çeyreği 23-20 önde geçmeyi bildi. İkinci çeyreğe ise daha agresif başlayan taraf misafir takım oldu ve 7-0’lık seri ile öne de geçtiler. Mickey’nin boyalı alandaki etkili oyunu sayesinde önde kalmayı başaran Khimki, soyunma odasına 45-39 üstünlükle girdi.

Üçüncü çeyrekte kendine gelen Milano, hem içerden hem de dışardan etkili oldu ve rakibini önce yakaladı sonra da öne geçerek son çeyreğe 66-62 önde girdi. Ama Khimki her şey bitmedi dedi son çeyreğin ilk bölümünde. 8-3’lük seri ile yeniden öne geçti Rus ekibi. Son 5 dakikada ise takımlar arasındaki üstünlük sürekli el değiştirdi. Bu noktada savunmalar devreden çıkınca takımlardan biri önde kalmayı başaramadı.

Son 45 saniyede Rus ekibi 77-76 öndeyken Milano’nun yıldızı Milke James’in faul çizgisinde hatasız oynaması ve üst üste 5 sayı bulmasıyla çekişmeli maçtan galip ayrılan taraf 81-80 ile ev sahibi Milano oldu. Son hücumda Shved’le iki sayılık bir atıştan ve Monia’yla hücum ribaundu sonrası bulduğu ikinci şansı da sayıya çeviremeyen Khimki üst üste ikinci maçta da son toplarla mağlup oldu.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …