Güncel Haberler

Sarıca: “Ben bıraktım” dememiş olan bütün oyuncular milli takıma adaydır.

Milliler, 2019 FIBA Dünya Kupası elemelerinde 29 Kasım’dan Ankara’da İspanya ve sonrasında da 2 Aralık’ta Karadağ ile deplasmanda çok kritik 2 maça çıkacak. Ardından da Şubat ayında 2 maç daha oynanacak.

Rahat bir nefes alabilmemiz için önümüzdeki 2 maçtan en az birini kazanmamız şart ki burada hedef direkt rakibimiz olan Karadağ’ı deplasmanda yenmek olacak.

Ufuk Sarıca kritik maçlar yaklaşırken Basketfaul’ün sorularını yanıtladı. İşte koçtan pasajlar:

Yeni yabancı kuralına göre yerlilerin süreleri otomatikman artıyor, ama aldıkları sorumluluğun aynı oranda geliştiğini söyleyemiyoruz. Kartal gibi, Doğuş gibi işin içine girenler olduğu gibi yeterince sorumluluk almayanlar da var, hatta bunlar çoğunlukta…

29 Kasım’da Maccabi’nin maçı olduğu için Scottie’nin gelip gelmeyeceğini bilmiyoruz. Aynı durum 30’unda maçı olan Bobby Dixon için de geçerli. Darüşşafaka ve Anadolu Efes’in de aynı tarihlerdeki maçları nedeniyle kimlerin hangi maça gelebileceği belli değil. Belki de iki maçı farklı iki kadro ile oynarız.

Benim için oyuncuların yaşı önemli değil, önemli olan bu maçları hazır oyuncularla oynamamız. “Ben bıraktım” dememiş olan bütün oyuncular milli takıma adaydır. Oğuz Savaş’ı takip ediyoruz. Belki Sinan’dan, belki Ender’den de yararlanabiliriz.

Bir galibiyet bize galibiyet yetebilir. İspanya grubun ağır topu, Karadağ ise direkt rakibimiz. Bu iki maçtan birini kazanmak bizi rahatlatır.

Takımlarında süre alamayan bazı oyucuların kiraya verilip oynayacakları yere gitmeleri lazım. Oyuncuların aileleri ile birlikte doğru kararlar vermeleri gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real Madrid Scola ile Görüşüyor!

Dünya Kupası‘nda arkadaşları ile birlikte Arjantin‘e gümüş madalya kazandıran oynayan efsane Luis Scola, henüz bir …