Güncel Haberler

Ginobili: “Kobe, Deck’i Çok Beğenmişti.”

San Antonio Spurs‘ın Arjantinli emekli yıldızı Manu Ginobili, konuk olduğu Real Madrid ve Arjantin milli takımının guardı Nicolas Laprovittola‘nın podcast yayınında vefat eden NBA efsanesi Kobe Bryant‘ın 2019 Dünya Şampiyonası’nda takım arkadaşı Gabriel Deck‘i ne kadar beğendiğinden bahsetti.

Halihazırda Real Madrid forması giyen 25 yaşındaki Deck, geçen yaz Dünya Şampiyonası’nda sergilediği performansla Mamba’yı o kadar etkilemiş ki NBA efsanesi onun Los Angeles Lakers için doğru bir tercih olacağını düşünmüş.

İşte Manu’nun ifadeleri:

Kobe oyuncuların isimlerini bilmiyordu ama takımla fazlasıyla ilgiliydi. Kobe basketbola tutkuyla bağlı birisiydi. Bana takımdaki oyuncular hakkında birçok soru sordu. Gabriel Deck’in oyununa adeta aşık olmuştu. Daha sonra Deck’e Kobe’nin oyununu çok beğendiğini ve onu Lakers‘ta oynarken görmek istediğini söyledim. Bana koçun tercihlerini sordu ve bunun üzerine biraz konuştuk. Deck’in oyununda görme şansına ulaşamadığı özelliklerini anlattım. Ancak maç esnasında gergin olduğum için çok konuşamadık.

Eurohoops

Ginobili, Kobe’nin maçları izlerken gösterdiği tepkiler hakkında da şu açıklamaları yaptı:

Deck’in yaptıklarından sonra birkaç kez hayretler içerisinde bana baktı. Kobe gerçek bir basketbol hayranıydı.

Eurohoops

Kobe müthiş zekası ile basketbolu çok iyi bilen bir oyuncu ve aynı zamanda izleyiciydi. Deck hakkında söylediklerine katılıyorum. Arjantinli forvetin güçlü fiziği, enerjisi, atletizmi, soğuk kanlılığı ve çok yönlü oyun tarzıyla NBA sahnesinde rahatlıkla süre bulabileceğini, iyi bir bench oyuncusu olacağını düşünüyorum. Ama tabi Real Madrid formasıyla bir yıldız olma yolunda da emin adımlarla ilerdiğini unutmamak lazım.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …