Güncel Haberler

Real Madrid Scola ile Görüşüyor!

Dünya Kupası‘nda arkadaşları ile birlikte Arjantin‘e gümüş madalya kazandıran oynayan efsane Luis Scola, henüz bir takımla anlaşmadı ve başta Real Madrid olmak üzere bir çok takımın ilgisi olduğu gelen haberler arasında.

İspanyol basınına göre ise 39 yaşındaki veteran yıldız ile en yakından ilgilenen isim Real Madrid. Ancak Scola Liga Endesa’da son olarak Baskonia forması giymişti ve bu nedenle de bu ligdeki hakları onların elinde. Ayrıca Dünya Kupası öncesi onlar da tecrübeli yıldıza teklifte bulunmuşlar ama Scola 90 maçı bulan yoğun Euroleague ve Liga Endesa trafiğine girmek istemediğini belirtmişti. Hakları gereği Baskonia Real’in yaptığı her teklifi Baskonia da karşılayabilir, bu da işlerini zorlaştıracaktır elbette.

Real Madrid Scola ile sadece Euroleague kadrosunda yer alması konusunda bir anlaşma üzerine görüşmelerini sürdürüyor. Ailesi ile birlikte Çin’de bulunan ve buradaki bir çok kulüpten de cazip teklifler alan Scola’nın yakın zamanda kararını vermesi bekleniyor.

Her ne kadar 39 yaşında da olsa Dünya Kupası’nda neler yaptığını görmüştük Scola’nın. Nocioni ve Ginobili’nin de bu yaşlarda benzer şekilde en üst seviyede performans sergilediğini biliyoruz. Dolayısıyla Real ile anlaşıp sadece Euroleague maçlarında forma giyerse takıma özellikle hücum alanında ciddi bir katkı vereceğinden eminim. Gerçi aynı pozisyonda Randolph ve Thompkins gibi önemli isimler de var ama uzun sezon da rortasyon şart olarak koç Laso için.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …