Güncel Haberler

Ergin Ataman: Fenerbahçe’yi yenmeye devam edeceğiz

EuroLeague 4. hafta mücadelesinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda Fenerbahçe‘yi 89-83’lük skorla mağlup eden Anadolu Efes‘te koç Ergin Ataman, karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi:

“İki farklı oyun izledik. İlk yarı Fenerbahçe çok agresifti. Birebirlerde 24 sayı buldular ve bizi yendiler. Biz de fiziksel olarak geri düştük. İkinci yarıya başlamadan önce soyunma odasında yaptığımız konuşmayla her şeyi değiştirdik. Fenerbahçe’nin normalde yaptığı hücumları ve içeri yaptığı penetreleri engelledik. Daha sonra tempo ve ritm bulduk, hücumda akıllı oynayarak eli sıcak oyuncuları bulduk. Tibor, Beaubois ve Micic’ten iyi katkı aldık. Dunston’dan da içeride katkı aldık. Karakter gösterdik, Fenerbahçe EuroLeague’in en iyi takımlarıdan biri, 15-16 sayıdan geri dönebiliyorsanız karakter göstermişsiniz demektir, bu da geleceğimiz adına önemli.

Devre arasında fiziksel olarak çok ezildiğimizi aynı sertlikle karşılık vermemiz gerektiğini konuştuk ve karşılığını aldılar. Bizi ilk devrede çok ezdiler, bütün topları elimizden aldılar, birebirlerde yendiler. İkinci yarıda savunmadaki sertlik hücuma da yansıdı ve tempo bulduk.

Taraftarın desteği çok önemli, her röportajımda bu konuya değiniyorum. Yukarıda başarı hedefliyorsak sinerji gerekiyor. Avrupa takımları gelecek buraya aynı şekilde bunu gösterirsek takım da bundan etkilenir. Bugün böyle bir seyirci desteği olmasa bu reaksiyonu gösteremezdik.

Her türlü hedef bizim için açık. Oynadığımız maçlarda bunu gösterdik.

İlk yarıda Fenerbahçe neredeyse bütün sayılarını içeriden buldu, biz de içeriyi kalabalıklaştırıp dışarıyı riske ettik. Onların ilk yarıdaki üstünlüklerine içeri domine ederek son verdik.

Fenerbahçe ile oynadığımız son üç maçı kazandık. Avrupa’da böyle bir takım olduğunu sanmıyorum. Bu da bize özgüven veriyor. Fenerbahçe’yi yenmeye devam edeceğiz.”

Kaynak: Basketdergisi

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …