Güncel Haberler

Anadolu Efes’ten Müthiş Geri Dönüşle Fenerbahçe’yi Devirdi

Euroleague‘de iki temsilcimiz, Anadolu Efes ile Fenerbahçe‘nin karşı karşıya geldiği Türk derbisinde lacivert beyazlılar Sinan Erdem’de taraftarı önünde 16 farkla geriye düştüğü maçta ikinci yarıdaki sert savunması, Micic’in takımı derleyip toplaması ve yay gerisinden sergilediği yüzdeli oyunla müthiş bir geri dönüşe imza atarak kazanmayı bildi.

İki temsilcimiz de bizlere izlettikleri kaliteli basketbolla ile ayakta alkışlanmayı net olarak hakettiler.

Maça etkili başlayan taraf Fenerahçe oldu. Hücumda çok daha iyi organize olup topu iyi paylaşan sarı lacivertliler ilk çeyrekten üstünlüğü ele aldılar. Anadolu Efes’in hiç ortalarda olmayan savunması karşısında elini kolunu sallayarak rahat skor bulan Fenerbahçe çeyreği 26-12 önde geçmeyi başardı. İkinci çeyrekte ise koç Ataman çift uzuna dönünce, Pleiss-Dunston ikilisi boyalı alanda dengeyi kurdu. Farkı 8 sayıya kadar düşüren Anadolu Efes’te Dunston’ın erkende 3.faulünü alması ve kenara gelmesiyle ibre tekrar Fenerbahçe lehine döndü, sarı lacivertliler tekrar ritimlerini buldular ve farkı 16 sayıya kadar çıkardılar. Ardından Anadolu Efes üçlüklerle farkı eritmeye çalışsa da koç Obradovic’in ardarda molaları sonrası farkı koruyan Fenerbahçe soyunma odasına 52-38 önde girdi.

İkinci yarıda Micic ile hücumda daha iyi organize olan Anadolu Efes, savunmada da vidaları takım olarak sıkınca farkı 6 sayıya kadar çekti. Sonrasında koç Obradovic’in mola ile müdahalesi de yeterli olmadı lacivert beyazlılar 58-58 ile skora ortak oldular. Micic’in asistleri ile takımı ayağa kaldırdığı bu periyotta Anadolu Efes 2.dakikadan sonra ilk kez öne de geçmeyi başardı ve son çeyreğe 66-65 önde girdi. Son çeyrekte iki takım da savunma sertliğini en üst seviyeye çıkardılar. Anadolu Efes farkı 5 sayıya kadar çıkarsa da Sloukas ile pes etmedi Fenerbahçe. Ancak Anadolu Efes Beaubois’ın üçlüğü ve Dunston’ın içerden akıllı bitirdiği toplam üst üste 5 sayı bularak farkı 8 sayıya çekti. Son bölümde Anadolu Efes hücum ribaundlarını da alınca Fenerbahçe’ye geri dönme şansı tanımadı ve kritik maçta kendi sahasında son sezonlardaki ezeli rakibini 89-83 geçmeyi başardı.

Maç boyunca Guduric’in Beubois karşısında savunmada sınıfta kalması, Vesely dışında sarı lacivertlilerin enerji seviyesinin çok düşük olması ve Anadolu Efes’in savunmayla yaptığı geri dönüş sezonun kalan maçları için iki temsilcimize de önemli sinyaller verdi. Elbette Green hamlesi sarı lacivertlilere hücumda sınıf atlatacaktır ancak savunmadaki zaaflar böyle devam ettikçe sarı lacivertlilerin işi kolay görünmüyor. Anadolu Efes ise savunmayı sertleştirdiği ve potaya gittiği anlarda ne kadar etkili olduğunu gördü, bu süreci olabildiğince maçlara yayabilmek onların sezonun geri kalanı için ana hedefi olacak.

Öne çıkan performanslar:
Anadolu Efes: Adrien Moerman (15 sayı 10 ribaund 2 asist) ve Rodrigue Beaubois (17 sayı 4 asist)
Fenerabahçe: Jan Vesely (24 sayı 8 ribaund 7 asist) ve Kostas Sloukas (11 sayı 8 asist)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …