Güncel Haberler

SON DAKİKA: Fenerbahçe’den Skorer Takviyesi

Sizlere geçtiğimiz günlerde, Tyler Ennis’in sakatlığının hemen ardından, Fenerbahçe‘nin olası transfer hamlelerini ileten bir analiz yapmıştım. Sarı lacivertliler hazırladığım ve sizlerle paylaştığım listenin başındaki isim, Erick Green ile beIN Sports’un haberine göre sezon sonuna kadar anlaşmaya vardılar ve resmi açıklamanın yakında yapılması bekleniyor.

Son olarak geçtiğimiz sezon Valencia forması ile izlediğimiz Birleşik Amerikalı skorer guard, 28 maçta forma giymiş ve 14.4 sayı %41.7 3sayı 1.7 ribaund 1.7 asist 13.5 verimlilik istatistikleri ile mücadele etmişti.

1.91 boyunda olan 1991 doğumlu Green, elbette Ennis’ten çok farklı bir oyuncu. Skorer özellikleri ile ön plana çıkan tecrübeli guard daha önce Olympiakos ile de Euroleague’de boy göstermiş ve yine bireysel istatistikleri ile dikkat çekmişti.

Artıları – Eksileri

Green, saf bir skorer. Dribbling üstünden, topsuz pozisyonlarda yani her şekilde yüzdeli bir 3 sayı tehditi var. Diğer taraftan ikili oyunları toplu olarak yönlendirdiğinde dribbling üstü orta mesafe şutları da etkili, tabi istediğinde potaya direkt gidebilecek atletizme, çabukluğa ve patlayıcılığa da sahip. Savunmada ise birebirde istediği zaman gayet iyi bir savunmacı olabilecek tüm özelliklere sahip, topa baskı yapabilen bir isim. 

Tecrübeli guardın eksi hanesine yazabileceğimiz bir kaç nokta var. Birincisi topla buluştuğunda %90 kendi skorunu düşünen bir isim, pas vermeyi çok nadir tercih ediyor. İkincisi topla haşır neşir olmadığı dakikalarda konsantrasyonu düşebiliyor. Savunmada ise birebirde başarılı bir isim olsa da takım savunması, rotasyonlar ve yardımlaşmalar konusunda Fenerbahçe sistemine uyum sağlamak için yol kat etmesi gerekiyor.

Sonuç

Fenerbahçe Ennis’in ani ve talihsiz sakatlığını aslında bir fırsata çevird diyebiliriz. Çünkü Dixon ile Sloukas hatta Sinan da sezona çok iyi başlamışlardı ve 1 numarada sorun yaşamıyordu Fenerbahçe. Buna karşın Wanamaker ve Nunnally’nin takımdan ayrılması, Guduric’in beklenen sorumluluğu alıp halen kendini gösterememesi nedeniyle ciddi bir şutör artı skorer eksikliği çekiyordu sarı lacivertliler. Bu noktada koç Obradovic ve Gherardini bana göre takımı hücum anlamında bir sonraki seviyeye taşıyabilecek, Euroleague’i çok iyi tanıyan önemli bir skoreri kadroya katarak takımın asıl açığını kapatmış oldular. Artık rakipler, Lauvergne, Vesely, Melli pota altına önlem almak adına gömülürken ya da ikili sıkıştırma getirirken ciddi şekilde düşünmek zorundalar. Green hem çok çabuk adam eksilterek potaya giden savunmaların dengesini bozuyor hem de çok tehlikeli bir üçlükçü. Kısa sürede yapılan bu akıllı ve doğru transfer hamlesi ile Fenerbahçe bana göre daha da güçlendi daha derinleşti rotasyonda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …