Güncel Haberler

Beşiktaş SJ Kaybetmeye Devam Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi 3.hafta mücadelesinde temsilcimiz Beşiktaş SJ Akatlar’da Fransız ekibi Strasbourg‘u ağırladı ve maalesef maçtan 71-78 ile mağlup ayrıldı. Bu sonuçla temilcimiz 1 galibiyette kalırken Strasbourg ise yoluna namağlup olarak devam etti.

İki takım da maça hücumda kötü başladı, organize olamadılar. Buna rağmen temsilcimiz farkı 7 sayıya kadar çıkararak ilk bölümde öne geçti. Ama sonrasında Strasbourg dev uzunu Fall ile çemberi kapattı ve maça denge geldi, ilk çeyrek 15-15 beraber bitti. Strasbourg ilk çeyrekte yakaladığı ivmeyi ikinci çeyrekte de sürdürdü ve Nzeulie liderliğinde yarı sahayı çabuk geçip kolay sayılar bularak 7 sayı ile öne fırladılar. Koç Ivanovic’in molası sonrası kenardan gelen Kenan’ın takımını daha iyi organize etmesi ve hücumda Benzing’in de devreye girmesiyle temsilcimiz toparlandı. Ayrıca Can Maxim’den de gelen dış şut katkısı ile skoru dengeledik ve soyunma odasına 36-35 önde girmeyi başardık.

İkinci yarıda bu kez Fall’u hücumda iyi kullanan Strasbourg, yakından tanıdığımız Mike Green ve Quentin Serron liderliğinde tempoyu da yukarı çekince üstünlüğü ele geçirdi. Üçüncü çeyreğin son bölümünde ise Beşiktaş adına Pressey devreye girdi ve son çeyrek başlarken 59-56 gerideydi siyah beyazlılar. Son çeyrekte temsilcimiz savunmada vidaları sıktı ve Strasbourg’u durdurdu. Ancak serbest atış çizgisinde yakaladıkları fırsatları değerlendiremedi siyah beyazlılar. Son bölümde ise yeni transfer Rich liderliğinde ayakta kalan temsilcimiz, skorda kalmayı başardı ve sadece 1 sayı geride girdi son dakikalara. Ancak aynı Rich en kritik anlarda üst üste hatalar yapınca bunu iyi değerlendiren Strasbourg farkı yeteri kadar açtı ve deplasmanda 78-71 kazanmayı başardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …