Güncel Haberler

İstanbul BBSK Çember Dövdüğü Maçta Ağırladığı Spirou Charleroi’ya Kaybetti

FIBA Europe Cup 2.hafta mücadelesinde temsilcimiz İstanbul BBSK sahasında ağırladığı Belçika ekibi Spirou Charleroi karşısında yay gerisinden 1/23 ile çember dövdüğü maçı 62-80’lik skorla kaybetti.

Maça bol bol serbest atış kullanarak başlayan İBB, çizgiden tam 10 sayı bulduğu ilk çeyreği son kısma kadar dengede götürdü. Ancak sonrasında rakibin rahat skor bulması ve İBB’nin bir türlü saha içi isabeti bulamaması sonucu ilk çeyreği 14-22 geride kapattı temsilcimiz. İkinci çeyrekte pota altındaki ve ribaundlardaki üstünlüğünü iyice hissettiren Spirou, farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Bu bölümde İBB de uzunlarını devreye soktu ve skoru dengeye getirdi tekrar. Ama yay gerisinden bir türlü isabet bulamayan temsilcimiz karşısında iyice gömülen Belçika ekibi farkı tekrar açtı ve devreye 45-37 önde girdi.

Üçüncü çeyrekte de senaryo değişmedi. Spirou daha yüzdeli oynarken, İBB daha çok yapıla fauller sonrası çizgiden sayı üretebildi ancak ve son çeyreğe de misafir takımın 65-54 üstünlüğü ile girildi. Dördüncü çeyrekte maalesef dar rotasyonun da etkisiyle iyice yorulan ve maçtan kopan temsilcimiz karşısında misafir takım farkı iyice açtı. Bu noktadan sonra İBB’de koç Yavuz genç oyuncuları parkeye sürdü ve maçtan 62-80 mağlup ayrıldı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Gaziantep, Çeyrek Finalin İlk Ayağını Kazandı

FIBA Europe Cup çeyrek final serisi ilk maçında temsilcimiz Gaziantep, Polonya’da konuk olduğu Anwil Wloclawek‘i …