Güncel Haberler

ADATIP Sakarya BŞB’den Almanya’da Kritik Galibiyet

FIBA Europe Cup 2.haftasında temsilcimiz ADATIP Sakarya BŞB Almanya deplasmanında Wurzburg ile karşılaştı ligdeki Gaziantep galibiyetinden sonra çıkışını sürdürerek bu zorlu deplasmandan da 79-69 gibi değerli bir farkla galibiyet çıkarmayı başardı.

Maça dengeli bir oyunla başladı takımlar. Ancak temponun artmasıyla iki takım da rahat skor bulmaya başladılar. Temsilcimiz Sakarya dış atışlarda bir seri yakalayınca ilk çeyreği de 27-23 önde tamamlamayı başardı. İkinci çeyrekte Sakarya’dan üst üste top kayıpları gelmeye başladı. Bu bölümde neyse ki Alman ekibi bu fırsatları değerlendiremedi ve koç Ernak’ın öğrenciler ufak bir farkla olsa da önde kalmayı başardı. Devreye de 45-41 önde girdik zaten.

Üçüncü çeyreğe daha agresif başlayan taraf ev sahibi oldu ve bu sefer Sakarya’yı top kayıplarına zorlayarak buradan sayılar da üretmeye başladılar. Sakarya Douglas ile karşılık verse de sürekli potaya giden Wurzburg’u savunmada yavaşlatamadık ve fark 1 sayıya kadar düştü, ev sahibi maça ortak oldu. Son çeyrekte ise rakibin faul hakkını erken doldurması ile bol bol çizgiye giden Sakarya yüksek yüzdeyle bu fırsatları değerlendirence yeniden bir adım öne geçti. Douglas’ın son üçlüğü ile de fişi çeken temsilcimiz karşılaşmayı çift haneli farklarla kazanmayı başardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Gaziantep, Anwil’ie Farklı Kaybederek Avrupa’ya Veda Etti!

FIBA Europe Cup çeyrek final serisi 2. maçında temsilcimiz Gaziantep konuk ettiği Anwil Wloclawek‘e 75-91’lik …