Güncel Haberler

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde Genel Görünüm – 3.Hafta

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 3.haftayı geride bıraktık. Oynanan 7 keyifli maçın ardından ligde yavaş yavaş güç dengeleri şekillenmeye başlarken özellikle Anadolu Efes ve Fenerbahçe‘nin kaliteli kadroları ile ağırlıklarını net olarak hissettirdiklerini gördük. Gelin birlikte geride bıraktığımız haftayı mercek altına alalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN MAÇI:

Bir tarafta ligin yeni takımlarından olan ve aynı zamanda ülkemizi Eurocup’da temsil eden Türk Telekom, diğer tarafta FIBA Şampiyonlar Ligi temsilcilerimizden Beşiktaş SJ. Haftanın maçında Türk Telekom, Ankara’da siyah beyazlıları ağırladı. Baştan sona çekişmeli geçen maçta son haftalarda iyi oynamasına rağmen nefesi yetmeyen bir türlü kazanamayan ev sahibi pota altındaki etkili performansı ile son haftalarda beklentilerin altında kalan Beşiktaş’a karşı eline gelen fırsatı geri çevirmedi ve hanesine galibiyet yazdırmayı başardı.

HAFTANIN TAKIMI:

Genç koç Can Sevim yönetimindeki ligin yeni takımlarından Afyon Belediyespor evinde son finalist TOFAŞ’ı ağırladı. Ateşli taraftarı yine takımı yanlız bırakmazken bu sefer takım da çok motiveydi. Maça hem fiziksel olarak hem de taktik olarak çok iyi hazırlanmışlar ve rakiplerinin haftaiçi Avrupa maçı oynamasından da faydalanarak tempoyu yükseltip onların fiziksel dezavantajlarını ortaya çıkardılar. Sezonun ilk galibiyetine imza atan Afyon bu haftanın takımı olmayı hakeden ekip oldu.

HAFTANIN BEŞİ ve MVP’si:

MVP – Assem Marei (Pınar Karşıyaka): 25 sayı 17 ribaund 2 asist
Nikola Kalinic (Fenerbahçe): 17 sayı 4 ribaund 5 asist
Brock Motum (Anadolu Efes): 18 sayı 7 ribaund 3 asist
Sylven Landesberg (Türk Telekom): 17 sayı 4 ribaund 2 asist
Marcos Knight (Afyon Belediyespor): 20 sayı 9 ribaund 5 asist

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Yiğit Arslan (TOFAŞ): 13 sayı 5 ribaund 1 asist
Kadir Bayram (Gaziantep): 17 sayı 1 ribaund 3 asist
Berk Uğurlu (Pınar Karşıyaka): 17 sayı 3 ribaund 2 asist
İlkan Karaman (Pınar Karşıyaka): 14 sayı 6 ribaund 1 asist
Doğuş Balbay (Anadolu Efes): 5 sayı 4 ribaund 5 asist

HAFTANIN KOÇU:

ADATIP Sakarya BŞB‘de finansal problemler daha sezon başından boy gösterdi. Diğer taraftan yeni bir takım olmanın ve tecrübe eksikliğinin de etkisiyle önce Şampiyonlar Ligi’ne veda ettiler sonra da üst üste mağlubiyetler aldılar. Bu düşüşten onları kurtaran isim ise tartışmasız koç Selçuk Ernak oldu. Tecrübeli koç bu kadar olumsuzluğa rağmen hem oyuncularını motive etti, hazır tuttu hem de taraftar desteğini kaybetmedi. Bu hafta evlerinde oynadıkları maçta ligin formda takımı Gaziantep’i yenerek kendilerine geldiler.

HAFTANIN KAYBEDEN PERFORMANSI:

Onu ilk haftalarda genelde en iyi beşte görmeye alıştık ama bu sefer yarini kaybetti çünkü Bahçeşehir Koleji ilk mağlubiyetini tattı. Evet İspanyol maestro Quino Colom‘dan bahsediyorum. Bir kez daha müthiş bir şov izletti bizlere Darüşşafaka Tekfen karşısında ama bu sefer performansı galibiyete yeterli olmadı. Colom mücadeleyi 27 sayı 3 ribaund 5 asist ile tamamladı. Onu izlemek gerçekten büyük keyif.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …