Güncel Haberler

ADATIP Sakarya BŞB İlk Galibiyetine Kavuştu

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 3.hafta mücadelesinde kötü günler geçiren ve finansal problemler nedeniyle hakkında kapanacağı haberleri de yapılan ADATIP Sakarya BŞB, evinde lige iyi bir başlangıç yapan formda Gaziantep‘i ağırladı ve parkeden 75-67 ile galip ayrılarak sezonun ilk galibiyetine de imza atmış oldu. 

Ev sahibi maça agresif ve istekli başlayan taraf oldu. Özellikle savunmadaki direnç ve enerji dikkat çekiciydi ki Gaziantep ilk saysını ancak üçbuçuk dakika sonra bulabildi. Sakarya, özellikle uzunlarını çok iyi kullandı ilk bölümde. Gaziantep cephesinde Delroy James dışında üretim yapabilen olmadı. Sakarya Nnoko’nun etkili olduğu ilk çeyreği 23-9 gibi net bir üstünlükle geçmeyi bildi. Sakarya uzunlarının dışında Salumu’yu da devreye soktu 2.çeyrekte ve farkı 17 sayıya kadar çıkardılar. Gaziantep ise kenardan gelen Kadir Bayram’ın skor katkısı ile oyunda kalmaya çalıştı. Ev sahibi Nnoko’nun iki pota altındaki etkili oyunuyla farkı korudu ve devreye 40-29 önde giren taraf oldu.

İkinci yarıda da vitesi arttıran taraf Sakarya BŞB oldu, 10-2’lik seri ile farkı 19 sayıya kadar çıkardı ev sahibi. Ancak sonrasında Etou’nun teknik faul ve Nnoko’nun sportmenlik dışı faulü ile ritimlerini kaybettiler. Ardından üst üste iki top kaybı da gelince Gaziantep bu bölümü avantajına çevirdi ve farkı 10 sayıya kadar indirdi. Son çeyreğe Sakarya’nın 58-48 üstünlüğü ile girildi. Son çeyrekte yakaladığı ivmeyi devam ettiren Gaziantep, Orhan Hacıyeva ve Kadir Bayram’ın üst üste üçlükleriyle farkı 1 sayıya çekti. Maçın dengeye geldiği bu bölümde Sakarya’nın tecrübeli guardı Toney Douglas iki serbest atışını da kaçırdı ama kritik bir ribaund alarak skoru buldu ve farkı 6 sayıya çıkardı. Kalan bölümde hata yapmayan Sakarya, üst üste aldığı kötü sonuçlardan evinde 75-67 kazanarak taraftarına nihayet dedirtti.

Öne çıkan performanslar:
Adatıp Sakarya BŞB: Toney Douglas 11 sayı 3 ribaund 6 asist, Landry Nnoko 19 sayı 6 ribaund 2 asist, Junior Etou 15 sayı 9 ribaund 2 asist, Jean Salumu 14 sayı 4 asist
Gaziantep Basketbol: Kadir Bayram 17 sayı (4/8 üçlük) 3 asist, Orhan Hacıyeva 11 sayı

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …