Güncel Haberler

Afyon Belediyespor Evinde Kazandı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 3.hafta açılış mücadelesinde ligin yeni takımlarından Afyon Belediyespor, konuk ettiği TOFAŞ karşısında sürpriz bir sonuç ile, 96-85  ile, ilk galibiyetini elde etmeyi başardı.

Tofaş Basketbol Takımı, ligin üçüncü haftasında deplasmanda karşı karşıya geldiği Afyon Belelediyespor karşısında 20 sayı geriden gelip eşitliği yakalasa da mağlup olmaktan kurtulamadı.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Diante Garrett, Demonte Harper, Sammy Mejia, Kyle Weems, Kenny Kadji beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk basketini Kadji ile buldu. Rakibin sayılarına Sammy Mejia ile karşılık veren Bursa temsilcisi, Kyle Weems ve Demonte Harper’ın üçlükleriyle 4. dakikada 11-11 eşitliği sağlasa da ilk çeyreği Mc Gee’nin etkili oyunuyla ev sahibi ekip 28-22 önde kapattı.

Afyon Belediyespor ikinci periyoda da üst üste sayılarla başlarken TOFAŞ Basketbol Takımı, Diante Garrett, Kenny Kadji ve Barış Ermiş’ten skor katkısı alarak arayı kapatmaya çalıştı. Yiğit Arslan’ın üçlüğü 15. dakika içinde durumu 38-34’e getirdi. Mavi Yeşilliler, Sammy Mejia – Kenny Kadji ikilisinin sayılarıyla takibini sürdürdü. İlk yarı Yiğit Arslan ve Sammy Mejia’nın üçlüklerine rağmen 54-50 Afyon Belediye üstünlüğüyle sonuçlandı.

Üçüncü çeyreğe Kyle Weems’in sayılarıyla başlayan TOFAŞ, Mc Gee, Calloway ve Hagins’in sayılarına engel olamayınca 23. dakikada fark 9’a çıktı: 63-54. Rakibin 11-0’lık serisine Muhsin Yaşar’ın smacıyla son veren Bursa temsilcisi, kalan bölümde üretken olamadı ve son çeyreğe 79-59 geride girdi.

Dördüncü periyoda Yiğit Arslan ve Diante Garrett’ın üçlükleriyle hızlı başlayan TOFAŞ, Kenny Kadji, Garrett ve Kaptan Mejia’nın basketleriyle son 6 dakikaya girerken farkı 3 sayıya çekti: 80-77. Garrett’ın üçlüğü sonrası Mejia’nın serbest atışıyla bitime 4.42 kala 81-81 eşitliği yakalayan TOFAŞ Basketbol Takımı, son bölümde öne geçme şansını bir türlü kullanamadı ve 20 sayı geriden geldiği karşılaşmayı 96-85 kaybetti.

TOFAŞ’ta Kenny Kadji 25 sayı, 7 ribaunt, 4 asistle en skorer isim oldu. Mavi Yeşillilerde Sammy Mejia 18 sayı, Diante Garrett ve Yiğit Arslan ise 13’er sayıyla çift hanelerde katkı verirken, ligdeki yabancı statüsü nedeniyle karşılaşmada forma giymeyen isim Jeff Withey’di.

Afyon cephesinde ise Jamell Haggins 17 sayı 3 ribaun, Marcos Knight 20 sayı 9 ribaund 5 asist ve Tyrus McGee de 19 sayı 2 ribaund ile galibiyetin mimarları oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …