Güncel Haberler

Türk Telekom Stimac Liderliğinde Beşiktaş SJ’i Yenmeyi Başardı

Tahincioğlu Basketbol Süper Lig 3.hafta mücadelesinde Türk Telekom Ankara’da Beşiktaş SJ‘ı ağırladı ve Sırp uzunu Vladimir Stimac liderliğinde 74-66 kazanmayı bildi.

Beşiktaş maça Erkan ve Buva üzerinden organize ettiği ikili oyunlarla etkili başlarken, Türk Telekom ise Stimac’ın boyalı alandaki performansı artı Campbell ile Gabriel’in yüzdeli hücumlarıyla karşılık verdi. Ender ve Nusret’in kenardan getirdiği enerjiyi de iyi kullanan ev sahibi ilk çeyreği 20-16 önde geçti. İkinci çeyrekte ise Beşiktaş geri döndü ve skora ortak oldu. Benzing’in dış şutları ve Buva’nın pota altındaki katkısı ile maç dengeye geldi. Bu bölümde Türk Telekom rotasyondaki diğer uzunlarından da katkı alırken Beşiktaş ise Pressey-Buva işbirliğindeki ikili oyunlardan üretimde bulundu. İlk yarının son bölümünde ise Yunus ile Landesberg’in potaya gidişleri artı Stimac’ın tekrar devreye girmesiyle Türk Telekom soyunma odasına 38-35 önde girdi.

İkinci yarıya ufak çapta bir Gibson-Ender düellosu ile girdik ve maç dengeye geldi yeniden. Ardından Landesberg oyuna ağırlığını koydu ve üst üste üçlüklerle ev sahibini öne taşıdı, taraftarı da havaya soktu. Farkı 9 sayoya çıkaran Türk Telekom, rakibinin faul hakkını erken doldurmasının da avantajını iyi kullanarak çizgiden kolay sayılar buldu ve son çeyreğe 56-44 önde girmeyi başardı. Son çeyreğe ise yine Türk Telekom’un pota altı üstünlüğü ile başladık. Hem Stimac hem de Gabriel Beşiktaş SJ uzunlarına üstünlük kurarak skor üretimine devam etti ve fark 18 sayılara çıktı. Beşiktaş reaksiyon gösterdi, Alexander ve Pressey’in ön plana çıkması ile farkı tekrar 10 sayılara çektiler. Türk Telekom, siyah beyazlıların sert savunması karşısında uzun bir süre 68 sayıda kitlenmiş olsa da sonrasında Landesberg’in üçlüğü ile kendine geldi ve maçı da 74-66 kazanmayı bildi.

Öne Çıkan Performanslar:
Türk Telekom: Vladimir Stimac (19 sayı 11 ribaund 3 asist), Sylven Landesberg (21 sayı 4 ribaund 2 asist)
Beşiktaş SJ: Joe Alexander (15 sayı 6 ribaund), Ivan Buva (8 sayı 9 ribaund), Phil Pressey (8 sayı 4 ribaund 4 asist)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …