Güncel Haberler

Wilbekin Yine Yıldızlaştı ve Maccabi Bu Kez Kazandı

Euroleague 3.hafta mücadelesinde ligin zayıf halkalarından biri olduğunu ilk maçlarda kanıtlayan Buducnost, iyi oynayan ama maçların sonu getirmekte zorlanan Maccabi Tel Aviv‘i ağırladı. İsrail temsilcisi 78-68’lik skorla maçı kazandı ve sezonun ilk galibiyetini elde etti. Buducnost’un ise galibiyet hasreti devam etti.

Maça iyi başlayan taraf ev sahibi oldu. Edwin Jackson ve Nemanja Gordic liderliğinde takım olarak çok iyi bir 3 sayı yüzdesi yakalayan Buducnost, ilk yarıyı da 41-34 önde geçmeyi bildi.

İkinci yarıda ise milli oyuncumuz Scottie Wilbekin sahneye çıktı. Sazı eline alan yıldız guard hem takımını çok iyi organize etti hem de bulduğu sayılarla üstünlüğün Maccabi tarafına geçmesini sağladı. İsrail ekibi beklenenden fazla zorlandığı Karadağ deplasmanından Wilbekin’in etkili oyunuyla galibiyet çıkarmayı başarmış oldu.

Milli oyuncumuz Wilbekin 28 sayı, 4 ribaund, 5 asist ve 30 verimlilik puanıyla maçın yıldızı oldu. Ayrıca 28 sayı ve 30 index puanıyla kişisel kariyer rekorunu kırdı. Buducnost cephesinde ise Edwin Jackson 13 sayı 3/4 3sayı, Nemanja Gordic 12 sayı 3/4 3sayı 5 asist 2 topçalma ve Alen Omic 12 sayı 7 ribaund 2 asist ile ön plana çıkan isimler oldular.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …