Güncel Haberler

Barcelona Evinde Hata Yapmadı

Euroleague 3.hafta mücadelesinde İspanya’da Bayern Munich‘i konuk eden Barcelona son maçta Gran Canaria karşısında yaptığı hataları bu kez tekrarlamadı ve Alman ekibini 83-73’lük skorla eli boş gönderdi. Böylece koç Pesic’in öğrencileri ilk galibiyetlerini elde etmiş oldular.

Barcelona maça Pangos’un etkili penetreleri ile bir adım önde başladı. Diğer taraftan savunmada vidaları erken sıkan İspanyol ekibi karşısında Bayern skor üretiminde çok zorlandı. İlk çeyrek ev sahibinin 26-17 üstünlüğü ile geçildi. Bayern ikinci çeyrekte enerjiyi yükseltmeleri adına Lo-Dangubic ikilisiyle başladı ve bunda da başarılı oldular, farkı eritmeye başladılar. Ancak Barcelona da Pangos-Oriola ikilisi ile karşılık verdi ve Bayern’i durdurup farkı da açmaya başladılar. Lucic’in kritik sayıları ile Bayern farkı tekrar tek hanelere çekebildi ve devreye 44-36 Barcelona üstünlüğü ile gidildi.

İkinci yarıya sıkıntılı başladı Barcelona. Konsantrasyonu düşen ve yapılan basit top kayıplarının da etkisiyle ritimini kaybeden Barcelona karşısında Bayern farkı eriterek maça ortak oldu. Çeyreğin büyük bölümünde skorda kopmalar yaşanmazken, geri gelen taraf hep Bayern oldu. Ancak son çeyreğe girilirken Barcelona yeniden vites arttırdı ve yakaladığı seriyle farkı çift hanelere getirdi, 4.çeyreğe Barcelona’nın 65-54’lük üstünlüğü ile girildi. Son çeyrekte de ev sahibi avantajı ve tecrübeli oyuncularıyla farkı korumasını bilen İspanyol ekibi minimum hatayla oynadı ve 83-73’lük skorla rahat bir galibiyet elde etti.

Barcelona’da Ante Tomic 18 sayı 5 ribaund 5 asist, Chris Singleton 15 sayı 5 ribaund ve Kevin Pangos 12 sayı 3 ribaund 4 asist ile galibiyetin mimarları oldular. Bayern cephesinde ise Maodo Lo 16 sayı 3 asist ve Vladimir Lucic 12 sayı 4 ribaund ile direnmeye çalışan isimler oldular.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bayern, Bamberg’i Farklı Geçerek Final Biletini Kaptı

Munich’de BMW Park’da düzenlenen Almanya Kupası dörtlü final organizasyonu yarı final maçında FC Bayer Munich, …