Güncel Haberler

CSKA Moskova – Darüşşafaka Tekfen Maçının Ardından Koçların Görüşleri

Temsilcimiz Darüşşafaka Tekfen, konuk olduğu CSKA Moskova‘ya karşı iyi direndi ama nefesi yetmedi ve 75-79 kaybetti. Maçın ardından her iki takımın koçları da açıklamalarda bulundular:

İlk yarıda iyi savunma yaptıklarını söyleyen koç Ahmet Çakı, maçı neden kaybettiklerini de açıkladı:

“İlk yarıda gerçekten iyi savunma yaptık ve iyi oynadık. Bu yüzden de devreyi önde kapattık. Fakat 3. çeyrekte CSKA‘ın yaptıklarını yapamadık. Savunmada bir seviye aşağıdaydık ve topu iyi paylaşamadık. Onlar 9 hücum ribaundu aldı ve biz oyunun kontrolünü onlara verdik. 4. çeyrekte savaşmaya devam ettik ve geri döndük fakat CSKA‘nın elde ettiği farkı kapatamadık. Maçı kaybettik ama 30-32 dakika boyunca takım olarak oynadık. İyi şeyleri koruyarak sıkı çalışmalıyız. Daha iyi olacağız”

CSKA koçu Dimitris Itoudis ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“Takımımı galibiyet için kutluyorum. Maçı yorumlamak gerekirse, maçın başında gerekli enerjiyi sahaya yansıtamadığımız açıktı. Aynı zamanda konsantrasyonumuz da yoktu. Üç sayı çizgisinin gerisinden %13, ikilik atışlarda ise %40’da kaldık. Şutları sokamayan harika oyuncularımız, harika şutörlerimiz var. Devrede, oyuncularıma şutlarına güvenip güvenmediklerini sordum çünkü şut pozisyonlarını iyi hazırlayıp boşları buluyorduk. İlk yarıdaki iyi şeyler, 9 hücum ribauntu alıp bunlardan 12 sayı bulmamızdı. Savunmada daha esnek olup, şutlarımıza güvenip tempoyu arttırmamız gerektiğini söyledim. Üçüncü çeyrekte bu oldu. Üçüncü çeyreğin sonucu hem savunma hem hücum olarak harikaydı. 26-10’luk periyot skoru bizi ivmelendirdi. Bu maçın mesajını aldık: daha akıllı ve daha enerjik olmak zorundayız.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …