Güncel Haberler

Fenerbahçe’den Kaunas’da Önemli Deplasman Galibiyeti

Euroleague 3.hafta mücadelesinde temsicilerimizden Fenerbahçe, Litvanya’da Zalgiris Kaunas‘ın konuğu oldu. Kostas Sloukas‘ın muhteşem performansı ile ikinci yarı üstünlüğü ele alan temsilcimiz bu zorlu deplasmandan 82-75 ile galibiyet çıkarmayı başardı.

Maça etkili başlayan ev sahibi takım Milaknis’in bir üçlüğü bir de topsuz katı sonrası gelen beş sayı skoru 7-2‘ye getirdi ve Obradovic erken bir mola kullandı. Fenerbahçe, moladan Sloukas ve Datome‘nin üçlükleri ile dönerek nefes alırken Wolters’ın hem içerden hem dışardan isabetleri Zalgiris’i önde tuttu. Sarı-lacivertliler, hücum ribaundlarındaki etkinliği ile farkı azaltsa da Milaknis’in son saniye üçlüğü ile Zalgiris, ilk çeyreği 25-18‘lik üstünlükle kapattı

Fenerbahçe 2. çeyreğe de tutuk bir giriş yaptı ve Zalgiris Kaunas’ta Davies de devreye girince fark çift haneye çıktı ve ilk 6 dakika sonunda skor 38-22’ye geldi. Kalan bölümde 12-4’lük seri yakalayan sarı lacivertli ekip, maça tutunurken soyunma odasına 42-34 geride gitti.

Üçüncü çeyreğe iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçe, ilk 4 dakikanın ardından Sloukas önderliğinde skoru 47-43’e getirdi. Savunmada sertlik seviyesini arttıran Fenerbahçe, farkı kapatmayı başarırken, Wolters’ın üst üste gelen sayılarına engel olamadı. Çeyreğin bitiminde Ennis’le sayı bulan Fenerbahçe, son periyoda 57-53 geride girdi.

Dördüncü çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. Sloukas ve Datome’nin üçlükleriyle 61-63 öne geçen Fenerbahçe, Lauvergne’in pota altı etkinliği Tyler Ennis’in üçlüğüyle de 64-72 öne fırladı. Litvanya ekibi Milaknis ve Wolters’ın üçlükleri ile yaklaşsa da Sloukas’ın üçlüğü skoru 72-79‘a getirdi. Zalgiris Kaunas’ın top kayıpları ve Fenerbahçe’nin serbest atış çizgisindeki performansı maçın dönmesini engelledi ve Fenerbahçe, zorlu deplasmandan 75-82‘lik galibiyetle döndü.

Öne çıkan performanslar:
Zalgiris Kaunas: Nate Wolters (23 sayı 3 ribaund 6 asist) ve Brandon Davies (14 sayı 6 ribaund)
Fenerbahçe: Kostas Sloukas (20 sayı 2 ribaund 5 asist) ve Jan Vesely (10 sayı 4 ribaund 2 asist 2 topçalma 2 blok)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …