Güncel Haberler

Anadolu Efes Doğuş’un Son Saniye Üçlüğüyle Moskova’dan Galip Dönüyor

Euroleague 3.hafta mücadelesinde temsilcilerimizden Anadolu Efes Moskova’da Khimki‘nin konuğu oldu ve kaptan Doğuş Balbay‘ın son saniye üçlüğü ile İstanbul yoluna 85-84 ile galip çıkmayı başardı.

Karşılaşma, ilk yarıda skorbord ve 24 saniye cihazlarında yaşanan aksaklıklar nedeniyle sık sık kesintiye uğradı ve mücadele yaklaşık 40 dakika rötarlı tamamlandı.

Karşılaşmaya Larkin, Doğuş, Simon, Moerman ve Pleiss beşi ile çıkan Anadolu Efes ilk beş sayısını Moerman’ın elinden buldu ve üçüncü dakikaya 5-2 önde girdi. İlk dakikalarda rakip pota altını iyi kullanan ekibimizde Pleiss’in turnikesinin ardından Moerman bir basket daha bulunca dördüncü dakikayı 9-7 önde geçtik. Kaptan Doğuş’un basket faul pozisyonundan bulduğu üç sayı sonrasında televizyon molasına 12-10’luk üstünlüğümüz ile girildi. Mola dönüşünde rakip takımın iki üç sayılık isabetine kaptan Doğuş ve Simon da aynı şekilde yanıt verince periyodun son dakikasına 18-16 üstünlüğümüz ile girildi. Kalan sürede skor bulamayan takımımız ilk 10 dakikayı 18-21 geride tamamladı. İkinci periyoda Beaubois ve Simon’un sayıları ile başlayan Anadolu Efes 11. dakikada skoru 22-21’e getirdi. Bu çeyrekte Beaubois skorda ön plana çıkarken, başarılı oyuncunun beş sayısı ile 14. dakika 28-26’lık skor ile geçildi. Motum ve Dunston ikilisinin sayıları ile 17. dakikaya takımımız 35-31 önde girdi. Kalan bölümde bu periyodun skorer ismi Beaubois’nın sayılarına Motum da katkı verince Anadolu Efes, ilk yarı sonunda soyunma odasına 45-37 önde gitti.

İkinci yarıya Simon’dan gelen beş sayı ile başlayan takımımız 22. dakikayı 50-43 önde geçti. 52. sayımız Dunston’dan gelirken, Moerman ve Larkin’in isabetleri ile 25. dakikaya 57-52 önde girdik. Beaubois, 26. dakikada kaydettiği turnike ile farkı yedi sayıya yükseltti: 59-52. Moerman’ın iki ve Pleiss’ın dört sayısı ile 29. dakikada takımımız maçta ilk kez çift hanelere yükseltti: 65-55. Son hücumumuzda basketi bulan Beaubois, periyodun da skorunu belirledi: 67-55. Final çeyreğine Larkin ile faul çizgisinde ikide iki yaparak başlayan takımımız, 69. sayısını buldu. 33:30’da ev sahibi takım69-69 ile skora denge getirirken, Beaubois’nın basketi ile 34. dakikada denge Anadolu Efes lehine bozuldu: 71-69. Dunston’dan bu bölümde dört sayılık katkı gelince, mini serimiz 6-0’a çıktı: 75-69. Simon’un tek isabetli serbest atışı ile 37. dakikayı takımımız 76-71’lik üstünlük ile geçtikten sonra ev sahibi ekip maçın son 1:40 dakikasında 76-78 öne geçti. Bu skorun ardından hep geriden takip eden takımımız Beaubois ile altı taktik faulü sayıya çevirerek son 10 saniyeye 82-83 geride girdi. Maçın son saniyesinde kaptan Doğuş’un uzun mesafeli üçlüğü ile Anadolu Efes karşılaşmadan 85-84 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın en skorer ismi 26 sayı ile Rodrigue Beaubois oldu. Khimki’de Alexey Shved 25 sayı üretti.

Maçın istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …