Güncel Haberler

RESMİ: Zalgiris Kaunas’dan Guard Takviyesi

Geçtiğimiz sezonu Euroleague üçüncüsü ve Litvanya şampiyonu olarak tamamlayan koç Jasikevicius yönetimindeki Avrupa’nın yükselen değeri Zalgiris Kaunas, sezon başlamasına rağmen dikkat çekici bir takviye daha yaptı. Son olarak Miami Heat forması ile izlediğimiz Derrick Walton Jr. ile sezon sonuna kadar anlaştılar.

1.85 boyunda olan 23 yaşındaki Michigan koleji çıkışlı oyun kurucu, geride bıraktığımız sezon sadece 16 maçta Miami Heat forması giymiş ve ortalama 9.2 dakika parkede kalırken sadece 1.8 sayı 1.0 ribaund 1.0 asist istatistikleri üretebilmişti.

Sürati ve hem geçiş oyunlarındaki hem de ikili oyunlardaki pasör özellikleri ile ön plana çıkan Walton, Avrupa basketboluna genel anlamda adapte olabilecek bir guard. Koç Jasikevicius’un maharetli ellerinde gelişimini sürdürürse Euroleague’de aranan alternatif guardlardan biri olabilir ilerde.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …