Güncel Haberler

Real Madrid Geri Gelip Milano’yu Devirdi

Euroleague 2.hafta mücadelesinde son şampiyon Real Madrid, yenilenmiş ve iddialı bir kadro kurmuş olan Olimpia Milano‘ya konuk oldu. Llull’dan hiç katkı alamadığı maçta Real Madrid, 15 sayı geriye düştüğü maçta geri gelerek 91-85 kazanmayı bildi.

Bu sonuçla birlikte iki takım arasında oynanan toplam 13 Euroleague maçından Real Madrid 12.galibiyetini çıkarmış oldu.

Milano Micov liderliğinde maça yüksek yüzdeyle başladı ve ikinci çeyreğe 15 sayı farkla, 28-13 önde girmeyi başardılar. Hem savunmadaki etkinlikleri hem de Real’in boş şutları kaçırması farkın açılmasındaki temel nedenlerdi. Şutlardan isabet bulamayan Real, ikinci çeyrekle beraber bu kez potaya gitmeye başladı ve faul çizgisinden buldukları ekstra sayılarla farkı 9 sayıya kadar çektiler, devreye 50-41 Milano üstünlüğü ile girildi.

Üçüncü çeyrekte çemberi iyi koruyan Real, ilk yarının aksine yay gerisinden yüksek yüzdeli oynamaya başlayınca maça dengeyi getirdi ve 23-10’luk seriyle ilk kez öne geçti ve çeyreği de 67-64 önde kapattı. Son çeyrekte üstünlük sürekli el değiştirdi. Real’in 2 sayı önde olduğu bölümde, bitime 2 dakika kala, Milano eline geçen fırsatları değerlendiremeyince Campazzo’dan gelen üçlükle fark 4 sayıya çıktı. Son bölümde hücum ribaundlarında da etkili olan ve bu sayede Milano sahasında süreyi eriten Real Madrid, yıldız guardı Llull’dan hiç katkı alamadığı bir maçı 91 sayı bularak kazanmayı bildi.

Öne çıkan performanslar:
Milano: Mike James 21 sayı, 4 ribaund, 7 asist, Vladimir Micov 20 sayı, Arturas Gudaitis 13 sayı, 3 ribaund, 2 asist
Real Madrid: Anthony Randolph 25 sayı, 11 ribaund, 2 asist, Rudy Fernandez 10 sayı, 7 ribaund, 3 asist, Facundo Campazzo 21 sayı (4/6 üçlük), 4 ribaund, 7 asist, Walter Tavares 12 sayı, 7 ribaund, Jaycee Carroll 12 sayı, 2 ribaund, 2 asist

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …