Güncel Haberler

Olympiakos Farkı Yakaladı Ama Zora Soktu

Euroleague 2.hafta mücadelesinde Final Four’un bu sezonki ev sahibi Baskonia, koç Blatt yönetiminde güçlü bir kadro kuran Olympiakos‘u ağırladı. Büyük bir çoğunluğu Olympiakos’un üstünlüğü ile geçen ve farkın 20 sayılara yaklaştığı maçta Baskonia geri dönse de nefesi yetmedi ve Yunan ekibi zorlu deplasmandan 85-80 galip ayrılmayı başardı.

Maçın ilk bölümünde denge bozulmadı, takımlar birbirlerini hücumda test ettiler, savunmalar beklenenden düşük seviyedeydi. Olympiakos adına öne çıkan isim Papanikolaou oldu. Tecrübeli forvetten üstüste gelen üçlüklerle misafir takım ilk çeyreği 27-19 önde geçmeyi bildi. Ev sahibi ikinci çeyreğe daha istekli başladı ve hücumda yeniden ritim bularak maça ortak oldular. Ancak Olympiakos pota altında Milutinov ile dengeleri bozunca ivmeyi de yeniden lehine çevirdi. Yunan ekibi ilk yarının sonunda soyunma odasına 50-39 gibi net bir üstünlükle girdi.

Üçüncü çeyrekte Olympiakos bu kez farklı bir isim çıkardı sahneye. Takımın yeni guardı Williams-Goss sazı eline aldı. Hem üretti hem de arkadaşlarına yüksek tempoda yaptığı servislerle farkın 19 sayıya kadar çıkmasını sağladı. Son çeyreğe Olympiakos 15 sayılık farkla, 67-52 önde girdi. Son çeyrekte ise Baskonia’nın geri dönüşü başladı. Takımın x-faktörleri Vildoza ve Poirier yine iş başındaydı, onların skor üretimine katkısı ise farkı kapatmaya başladı. Onlara takımın asıl yıldızları Granger ve Shengelia da eklenince maça ortak oldular, farkı 3 sayıya düşürdüler. Ancak pota altında yine Milutinov sahneye çıktı ve maçı söküp aldı Sırp uzun, Olympiakos bu zorlu deplasmandan 85-80’lik skorla galibiyet çıkarmayı başardı.

Öne çıkan performanslar:
Baskonia: Tornike Shengelia 21 sayı 4 ribaund, Jayson Granger 17 sayı 3 ribaund 2 asist
Olympiakos: Nikola Milutinov 23 sayı 11 ribaund 2 topçalma, Axel Toupane 11 sayı 5 ribaund 2 topçalma, Nigel Williams-Goss 11 sayı 2 ribaund 3 asist 2 topçalma

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …