Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka Avrupa Defterini Galibiyetle Açtı

Pınar Karşıyaka, FIBA Europe Cup C grubu ilk maçında Belçika temsilcisi Spirou Charleroi‘ya konuk oldu ve temsilcimiz maçtan 86-77 galip ayrılan taraf oldu.

Maça pota altını etkili kullanarak başlayan Spirou Charleroi, Karşıyaka uzunlarına fauller aldırarak istediğini yapmış oldu. Temsilcimiz ise İlkan ve Walker’ın hücumdaki etkili performansıyla öne fırladı, 6 sayı öne geçti. Henry ile dış şutlarda etkili olan ve pota altında da rakibin düşen savunmasına karşı Egemen ile Chatman’ın yüzdeli oyunuyla üretime devam eden temsilcimiz ilk çeyreği 21-13 önde geçti.

İkinci çeyrekte takımlar karşılıklı pota altı sayıları ile birbirlerini zorlamaya devam ettiler. Temsilcimiz Berk-Marei ikili oyunlarını efektif kullanırken, ribaundlarda üstünlüğü ele alan Charleroi ikinci şans sayıları ile ayakta kaldı. Pınar Karşıyaka yay gerisinden yüzdeli oynayarak farkı çift hanelere çıkarırken, ev sahibi yine pota altını zorlayarak farkı eritmeye başladı. Savunmada vidaları sıkan Belçika temsilcisine karşı hücumda ritmini kaybeden ve yanlış şut seçimleri ile verimi düşen temsilcimiz, farkın erimesine izin verse de üstünlüğü kaptırmadı ve soyunma odasına 46-42 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe pota altı ikilisi İlkan-Marei ile iyi bir giriş yapan temsilcimiz, bir adım önde devam etti skorda. Savunma direncini arttıran ve kritik yerlerde dış şut isabetlerini de bulan Karşıyaka farkı çift hanelere çıkardı yeniden. Çeyreğin son bölümünde ise bu kez Charleroi vidaları sıktı savunmada ve temsilcimizi kitlediği bölümde skor üretimine devam ederek farkı tek hanelere indirerek maça ortak oldu. Temsilcimiz son çeyreğe de 65-59 önde girdi.

Yine Marei-İlkan ikilisi ile pota altını zorlayan ve rakibin zaaflarını iyi değerlendirerek kolay sayılar bulan Karşıyaka, karar çeyreğinin başında farkı 15 sayıya kadar çıkardı. Ancak ev sahibinin yüksek yüzdeli dış şutlarının da etkisiyle savunma direnci düşen temsilcimiz, hücumda Henry ile ayakta kalmaya çalıştı. Boyalı alanı iyi koruyan ve savunma kaynaklı sayılarla üretimi sürdüren temsilcimiz hücumda ritmini kaybeden ev sahibine karşı kontrolü tamamen ele aldı. Son bölümde üstünlüğü koruyan Pınar Karşıyaka 86-77’lik skorla Avrupa defterini galibiyetle açmış oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Büyükçekmece Zaferi Ardından Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka konuk ettiği Onvo Büyükçekmece‘yi etkili hücum performansı sayesinde 93-87’lik …