Güncel Haberler

Anadolu Efes – Zalgiris Kaunas Maçının Ardından Koçların Görüşleri

Turkish Airlines Euroleague ikinci hafta maçında Litvanya’nın Zalgiris Kaunas takımına 79-93 mağlup olan Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Açıkçası biz bu akşam maçı ikinci çeyrekte kaybettik. Benchten gelen oyuncularımız oyuna girdiği zaman savunmadaki gücümüzü ve mücadelemizi yitirdik. Bu bölümde Zalgiris Kaunas çok iyi bir oyun sergiledi. Hep doğru atışları tercih ederek skor buldular. Ayrıca bu çeyrekte hücum ribauntlarında da çok etkililerdi. Biz, ikinci çeyrekte konsantrasyonumuzu kaybettik. Maçın son çeyreğinde enerjimizi koyduk ve geri dönmeye çalıştık ama tabi ki 23-24 sayılarla geriye düştükten sonra bu hiç kolay değildi. Burası Euroleague. Bu seviyedeki bir ligde gereken yoğunluğu ve konsantrasyonu sağlayamazsanız maçı kazanamazsınız. Zalgiris Kaunas’ı da tebrik ederim, bu akşam gerçekten çok iyi basketbol oynadılar.”

Zalgiris Kaunas koçu Sarunas Jasikevicius ise Anadolu Efes maçından sonra şöyle konuştu:

“İlk galibiyetimizi aldığımız için çok mutluyum. Üstelik bunu iyi bir basketbol oynayarak başardık. İkinci ve üçüncü çeyrekte çok disiplinliydik. İlk çeyrek bizim için kolay geçmedi, son çeyrekte ise oyunu kontrol edebilecek ismi bulmakta zorlandık. Ama geneli itibariyle iyi bir maç çıkardığımızı söyleyebilirim. Aslında son iki maçtır kaybederken de mutsuz değildim çünkü bu sonuçlarla ilgili değil. Soyunma odamızda harika insanlar bulunuyor ve bugün oyuncularım iyi profesyoneller olarak beklediğimiz oyunu sergileyip meyvelerini topladılar.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …