Güncel Haberler

Zalgiris Kaunas Sinan Erdem’de Anadolu Efes’e Soğuk Duş Aldırdı!

Turkish Airlines Euroleague ikinci hafta maçında Litvanya’nın Zalgiris Kaunas takımını konuk eden Anadolu Efes karşılaşmadan 79-93 mağlup ayrıldı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını da temsilcimiz 32-46 geride tamamladı.

Karşılaşmaya Micic, Beaubois, Anderson, Moerman ve Dunston beşi ile çıkan Anadolu Efes maçın ilk sayılarını Moerman ve Micic ikilisinin elinden bularak ilk dakikayı 4-0 önde geçti. Anderson’ın üçlüğünün ardından Moerman ile takımımız üçüncü dakikada 9-6’lık skoru yakalarken, rakip takım da arka arkaya sayılar buldu ve 5:30’da alınan televizyon molasına ekibimiz 9-12 geride girdi. Mola sonrasındaki bölümde her iki takım da karşılıklı sayılar bulurken, Pleiss, Micic ve Moerman’ın isabetleri ile sekizinci dakika 16-17’lik skor ile geçildi. Kalan süre içinde rakip takımın basketine kaptan Doğuş üç sayılık isabet ile yanıt verince ilk 10 dakika 19-19 eşitlik ile sona erdi. İkinci periyoda Doğuş’un üçlüğü ile başlayan Anadolu Efes, 11. dakikada 22-21 öne geçti. Bu dakikalarda konuk ekibin sert faulleri neticesinde oyuncularımız sık sık faul çizgisine giderken, Larkin ve Pleiss ile birer, Simon ve Micic ile de ikişer isabetli serbest atış bulan temsilcimiz 15. dakikada skoru 28-29’a getirdi. Moerman ve Micic’in dört sayısı ile 17. dakikada skor 32-36’ya geldikten sonra kalan üç dakika içinde skor bulamayan Anadolu Efes ilk yarı sonunda soyunma odasına 32-46 geride gitti.

İkinci yarıda lacivert beyazlılarda açılışı Micic yaparken, Larkin’in turnikesi ile 23. dakika 36-53’lük skor ile geçildi. Dunston’ın pota altında bulduğu iki isabetin ardından 25. dakikadaki televizyon molasına 40-57’lik skor ile girildi. Mola dönüşünde Moerman ve Pleiss’ın sayıları ile 27. dakikada skor 42-61’e geldi. Kalan üç dakikada Moerman ile dört sayı daha üreten temsilcimiz üçüncü periyodu 48-68 geride geçti. Final çeyreğinde ilk sayılarımız Simon’dan gelirken, oyuncumuzun altı sayısı sonrasında 32. dakikaya 54-70’lik skor ile girildi. Basket faul pozisyonundan üç sayı bulan Pleiss, 33:30’da skoru 57-73’e getirirken, Doğuş’un orta mesafeli isabeti ile 34. dakika 59-76’lık skor ile geçildi. Motum’un dört ve Pleiss’ın iki sayısı ile 35:30’da skoru 65-76’ya getiren temsilcimiz, Simon ile beş sayı buldu ve maçın son 2:45 dakikasına 70-81’lik skor ile girildi. Kalan süre içinde Anadolu Efes, Pleiss, Simon ve Micic ile sayılar bulsa da farkı kapatamadı ve karşılaşmadan 79-93 mağlup ayrıldı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …