Güncel Haberler

NBA’de Sezon Açılışında Galibiyetin Adı Boston Celtics

Basketbolun zirvesi olan NBA‘de sezonun açılış maçında Doğu konferansının iki iddialı takımının karşılaşmasında ev sahibi Boston Celtics 105-87’lik skorla Philadelphia 76ers karşısında rahat bir galibiyet aldı.

Celtics geçen sezon play-off’larda da elemiş olduğu rakibine karşı TD Garden’da üst üste onuncu galibiyetini aldı.

Ev sahibinde genç yıldız Jayson Tatum etkili performansına geçtiğimiz sezon kaldığı yerden devam etti. Tatum, 23 sayı (1/5 üçlük), 9 ribaund, 3 asist, Marcus Morris 16 sayı, 10 ribaund, Jaylen Brown 12 sayı, 5 ribaund, 2 asistle Boston’u galibiyete taşıyan isim oldu. Geçen sezon sakatlığı nedeniyle play-off’larda forma giyemeyen yıldız guard Kyrie Irving ise ilk yarıda 0/8 ile sayısız kaldı, maçı 7 sayı (2/14 saha içi), 4 ribaund, 7 asistle tamamladı. Diğer taraftan üzücü bir sakatlık geçiren, ayağı kırıldığı için 1 yıllık aradan sonra parkelere dönen yıldız forvet Gordon Hayward da 
25 dakikada 10 sayı (4/12 saha içi isabet), 5 ribaund, 4 top çalma üretti.

76ers cephesinde öne çıkan isim ise beklendiği gibi Ben Simmons oldu. Genç yıldız  19 sayı, 15 ribaund, 8 asistle triple double’a yaklaşırken 4 top çaldı, 2 de blok yaptı. Bir diğer yıldız isim Joel Embiid ise 23 sayı 10 ribaund ile double-double yaptı. Hazırlık maçlarında da sıkça gördüğümüz üzere benchten gelen JJ Redick skora önemli bir katkı verdi, 16 sayı üretti. Temsilcimiz Furkan Korkmaz ise 1:27 kala oyuna girdi ve herhangi bir üretimde bulunamadı.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …