Güncel Haberler

İstanbul BBSK İlk Maçında Hollanda Deplasmanında

İstanbul BBSK, FIBA Europe Cup C Grubu ilk maçında 17 Ekim Çarşamba günü Hollanda’nın Donar Groningen takımı ile deplasmanda karşılaşacak.

Groningen kentindeki Sportscentrum Leek’te oynanacak mücadele yarın TSİ 20.30’da başlayacak ve FIBA’nın resmi YouTube kanalından canlı yayınlanacak.

Gruplara katılma yolunda iki ön eleme oynayan turuncu lacivertli temsilcimiz ilk turda Çekya ekibi Turi Svitavy’i, ikinci turda da İsveç temsilcisi BC Lulea’yı geçerek adını gruplara yazdırdı.

Rakip Donar Groningen ise Hollanda şampiyonu olarak katıldığı FIBA Şampiyonlar Ligi’nde iki ön eleme oynadı. Hollanda ekibi ilk turda Sigal Prishtina takımını geçmeyi başarsa da ikinci turda Fribourg Olympic takımına elenerek Avrupa Kupası’ında gruplara kaldı.

Gorningen bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde 4 ve Hollanda Ligi’nde ise 3 maça çıktı toplamda ki bu 3 maçı da kazandılar. Bu 7 maçın genelinde en dikkat çekici performansı sergileyen isimler Jordan Callahan ve Jason Dourisseau oldular. 

C Grubu’nda oynanacak diğer maçta ise Pınar Karşıyaka, Spirou Basket ile deplasmanda karşılaşacak. Toplam 6 müsabakanın oynanacağı grup maçları sonunda ilk iki sırayı alan takımlar bir üst tura çıkacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Gaziantep, Çeyrek Finalin İlk Ayağını Kazandı

FIBA Europe Cup çeyrek final serisi ilk maçında temsilcimiz Gaziantep, Polonya’da konuk olduğu Anwil Wloclawek‘i …