Güncel Haberler

Galatasaray Arapovic’de Aldığı Riskin Meyvelerini Topluyor

1992 Barcelona Olimpiyatlarında gümüş madalyaya uzanan efsane Hırvatistan Milli Takımı’nın pivotu Franjo Arapovic’in (1998-99’da Antalya BŞB’de oynamıştı) oğlu Marco Arapovic, 2015 U19 Dünya Şampiyonası’nda büyük sükse yaptı. 15.1 sayı, 10.3 ribaund, 3.9 asist ortalamaları ile oynadığı turnuvada, Hırvatistan’ın Amerika ile final maçına çıkmasını sağlayan isimlerin başında geliyordu. Nitekim Furkan Korkmaz gibi, O da turnuvanın ilk beşinde yer aldı.

1996 doğumlu, 2.06m boyundaki Marko Arapovic, NBA hayali ile yoluna devam ederken 3 Nisan 2017’de Cedevite-Partizan maçında dizinden ağır bir sakatlık geçirdi. Cedevita’nın genç oyuncusu tam 13 ay sonra, 2018 Mayısında Cibona forması ile dönüp sezonu birkaç maçla tamamladı.

Bu yaz düşük bir bütçeyle kadro kuran Galatasaray yazın Marko Arapovic’i kadrosuna kattığında elbette bir risk aldı ancak en minumum düzeyde… Galatasaray’ın sezon başladıktan 2 ay sonra ilk yıl için ve sezon bittiğinde ikinci yıl için çıkış hakkı vardı… Ve Marko Arapovic’in ücreti belki de BSL’de bütün oyuncular arasında en düşük olanıydı: 6 bin dolar aylık… Arapovic bir oyuncu için oldukça dezavantajlı sözleşmeyi pazarlıksız imzaladı… Tabii karşılığında Galatasaray düşük parayla da olsa bir kumar oynuyordu…

Gün itibariyle Galatasaray Eurocup‘ta üçüncü haftayı tamamladı… 3 galibiyeti olabilirdi ancak iki galibiyet de fena sayılmaz… Basketbol olarak Galatasaray’ın birçok eksiği olduğu, buna karşılık iyi mücadele ederek iki maçı kazandığı söylenebilir ama bu tablo içindeki en olumlu görüntü Marko Arapovic’in performansı…

Morabanc Andorra: 10dk, 2 sayı, 5 ribaund, 1 asist
ratiopharm ULM: 32dk, 20 sayı, 6 ribaund, 1 asist
Brescia: 25dk, 9 sayı, 6 ribaund, 2 asist

Galatasaray ağır sakatlıktan dönen oyuncuyu haftada iki maça hazır görmediği şimdilik sadece Eurocup’ta kullanıyor. Fiziksel durumundan emin olduğunda BSL lisansını da çıkaracak.

Marko Arapovic üzücü ve kayıp günlerin ardından, minimum bedelle saygı duyulacak bir mücadele veriyor. Umarız talihsizlik yaşamadan yolunda ilerleyerek yürür.

Kaynak: Basketfaul

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …