Güncel Haberler

CSKA De Colo ile Maccabi Tele Aviv’i Deplasmanda Geçti

Maccabi Tel Aviv Euroleague 3.haftada evinde ağırladığı CSKA Moskova‘yı epey zorladı. Özellikle eski BSL oyuncuları Wilbekin, Caloiaro ve Roll bu maçta çok aktif ve verimli oynadılar. CSKA son bölümde basit hatalar yaparak maçı riske atsa da yine yüksek kalitedeki hücum performansıyla kazanmayı bildi.

CSKA Moskova, De Colo’nun etkili oyunuyla maça bir adım önde başladı. Maccabi’den ise karşılık Roll ile geldi ve skor dengeye geldi, ilk çeyreğin skoru 24-22 CSKA lehine sonuçlandı. CSKA ikinci çeyrekte savunmada biraz vidaları sıkınca farkı 7 sayıya kadar çıkarsa da ev sahibi taraftarını da arkasına alarak geri geldi ve devreye sadece 4 farkla, CSKA’nın 50-46 üstünlüğü ile girildi.

Üçüncü çeyreğe Caloiaro’nun üçlük şovu ile başladık ve Maccabi birden bire öne fırladı bu sayede. Ona cevap ise bir diğer eski BSL oyuncusu Higgins’den geldi ve son çeyreğe de CSKA yine önde girdi, 68-67. Son çeyrekte savunmayı sertleştiren CSKA 5 dakikada Maccabi’nin sadece 3 sayı bulmasına izin verince farkı bir kez daha 7 sayıya çıkardı. Son bölümde Wilbekin beşleyerek kenara gelse de ev sahibi pes etmedi ve farkı 4 sayıya kadar da indirdi ancak CSKA tecrübe farkı kontrol etmeyi başararak zor da olsa 89-86 kazanmayı bildi.

Öne çıkan performanslar:
Maccabi Tel Aviv: Scottie Wilbekin 10 sayı, 3 ribaund, 5 asist, Angelo Caloiaro 21 sayı (3/4 üçlük, 4/4 ikilik), 4 ribaund, 3 asist, Michael Roll 15 sayı, 7 asist, Tarik Black 13 sayı, 7 ribaund
CSKA: Nando De Colo 27 sayı (4/6 üçlük), 3 ribaund, 5 asist, 4 top çalma, Will Clyburn 11 sayı, 10 ribaund, Cory Higgins 13 sayı, 4 ribaund, Kyle Hines 14 sayı, 4 ribaund, Othello Hunter 10 sayı, 3 ribaund, 2 asist

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …