Güncel Haberler

Bayern’den Panathinaikos’a Sürpriz

Euroleague 3.hafta mücadelesinde geçtiğimiz hafta Anadolu Efes’ten fark yiyen Bayern Munich misafir ettiği favori Panathinaikos‘a kötü bir sürpriz yaptı ve son saniyeye kadar çekişmeli geçen maçı 80-79 kazanarak Yunan ekibini eli boş gönderdi Almanya’dan.

Panathinaikos maça etkili giren taraf oldu ve 7-0’lık seri geldi. Ancak Bayern kolay pes etmeyeceğini gösterdi skora ortak olarak çeyreğin sonunda da dengeyi korudu. İkinci çeyreğe 20-20 girilirken Bayern ev sahibi avantajını da kullanarak oyunu yavaş yavaş kontrol altına alarak öne de geçti. Bu noktada ilk çeyrekte olduğu gibi Panathinaikos’dan yine 7-0’lık seri gelince Yunan ekibi soyunma odasına 41-40 önde girdi.

Üçüncü çeyrekte de çekişme devam etti. Yeşiller sadece bir kere farkı 5 sayıya kadar çıkarabildi, onun dışında fark 2-3 bareminde takımlar arasında gitti geldi. Pana son çeyreğe 58-56 önde giren taraf oldu. Mücadele ve denge son çeyrekte de sürdü. Çeyreğin ikinci bölümünde Bayern 2 sayı ile öne geçti ve sonrasında farkı 5 sayıya kadar çıkardı. Panathinaikos Langford’dan gelen kritik 2+1 ile farkı 1 sayıya kadar düşürdü. Son bölümde ise Yeşiller’in takım savunması sınıfta kaldı ve Lucic’in bulduğu kolay basket maçın kırılma anıydı. Bitime saniyeler kala Langford çizgiden 2/2 yaptı ve maçın skorunu belirledi 80-79. Ama sonrasında kalan 5 saniyede Booker çizgiden boş döndü ardından Pana’ya galibiyet şansı geldi, o fırsatı tepen, topu kaybeden ise Gist olunca maç 80-79 sonaerdi.

Öne çıkan performanslar:
Bayern Münih: Petteri Koponen 10 sayı, 2 ribaund, 3 asist, Vladimir Lucic 11 sayı, 5 ribaund, Nihad Djedovic 19 sayı (7/7 serbest atış), 4 ribaund, Danilo Barthel 12 sayı, 4 ribaund, Devin Booker 11 sayı, 3 ribaund
Panathinaikos: Keith Langford 18 sayı, 3 ribaund, 2 asist, Kostas Mitoglou 10 sayı, 6 ribaund

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …