Güncel Haberler

Türk Telekom Fransa Deplasmanında Dağıldı

Eurocup C grubu 3 hafta mücadelesinde temsilcimiz Türk Telekom Fransa’da ASVEL Villeurbanne‘ın konuğu oldu. Ekibimiz maalesef hiç varlık gösteremediği maçı 63-84 kaybetti ve 3 haftanın ardından grupta galibiyeti olmayan tek takım olarak kaldı. ASVEL ise 2.galibiyetini elde etmiş oldu.

Campbell’in etkili peformansı ile başlayan temsilcimize karşı daha dengeli oynayan ASVEL karşılık vermekte gecikmedi ve skorda öne de geçti. Litvanyalı maestro Kalnietis’in sazı erken alına almasıyla ASVEL hücumdaki verimliliğini arttırdı ve ilk çeyreği 27-21 önde kapattı. İkinci çeyrekte de ritmini kaybetmeyen ev sahibi farkı çift hanelere çıkardı ve devreye 34-24 önde girdi.

İkinci yarıya da fırtına gibi giren ASVEL savunmada vidaları hiç gevşetmediği gibi hücumda da temposunu sürdürdü ve son çeyreğe 15 sayı farkla 62-47 önde girdi. Son çeyrekte temsilcimiz nihayet kendine geldi ve bir geri dönüş yaptı, farkı tek hanelere, 8 sayıya indirdi. Ancak pota altındaki üstünlüğünü sürdüren farkı yeniden açınca temsilcimiz tamamen demoralize oldu ve maçı 21 sayı gibi can yakıcı bir skorla kaybetti.

Türk Telekom’da en skorer oyuncu 14 sayıyla TJ Campbell olurken, ASVEL’de Mantas Kalnietis 19 sayı kaydetti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Asvel’e Çemberi Göstermedi

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk ettiği LDLC Asvel Villeurbanne‘i etkili savunması eşliğinde …