Güncel Haberler

Galatasaray Zorlandı Ama Brescia Engeline Takılmadı

Galatasaray, 7DAYS EuroCup A Grubu üçüncü hafta mücadelesinde Germani Basket Brescia ile karşı karşıya geldi. Temsilcimiz Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden 84-76’lık galibiyetle ayrıldı.

Temsilcimiz karşılaşmaya Tai Webster, Göksenin Köksal, Aaron Harrison, Nigel Hayes, Zach Auguste beşiyle başladı.

Temsilcimiz karşılaşmaya çok hızlı başladı. Rakibini top kayıplarına zorlayan sarı kırmızılılar, bu top kayıplarını hızlı hücumlarda iyi değerlendirince ilk çeyreğin bitmesine 06:30 kala 14-4 öne geçti ve Brescia’yı mola almak zorunda bıraktı. Brescia moladan daha iyi bir oyunla döndü ve farkın daha fazla açılmasına izin vermedi. Temsilcimiz çeyreğin son dakikalarında savunmada geriye koşmakta zorlanınca fark 3’e kadar indi ve ilk çeyrek 24-21’lik üstünlüğümüzle sona erdi. İkinci çeyreğe sarı kırmızılılar dikkatsiz top kayıpları yaparak başlayınca Brescia oyunun kontrolünü eline aldı. Ekibimiz ilk çeyrekte bulduğu isabetli üçlükleri bu çeyrekte bulmakta zorlanınca devre arasına 40-44 geride girdi. Üçüncü çeyreğin başında Brescia dış şutlarda çok etkili başladı ve farkı 10 sayıya kadar çıkardı. (42-52) Bu andan itibaren Galatasaray savunmadaki sertlik seviyesini yükseltti. Hücumda da doğru şutları bulmaya başlayınca çeyreğin bitmesine 03:20 kala skoru 56-57’ye getirdi. Çeyreğin son dakikaları karşılıklı basketlerle geçildi ve üçüncü çeyrek 62-65 sona erdi. Son çeyreğe Arapovic’in etkili oyunuyla başlayan Cim Bom Hayes’in çeyreğin bitmesine 08:20 kala köşeden bulduğu üç sayılık isabetle ikinci çeyrekten sonra ilk kez öne geçti. (67-65) Maçın kalan dakikalarında da hücumdaki etkili performansına devam eden temsilcimiz arka arkaya bulduğu üçlüklerle farkı arttırdı ve karşılaşmadan 84-76’lık galibiyetle ayrıldı.

Sarı kırmızılılarda 21 sayı ile oynayan kaptan Göksenin Köksal en skorer isim olurken, Aaron Harrison 14, Nigel Hayes 12, Tai Webster 10 sayı ile çift hanelere ulaşan diğer oyuncularımız oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …