Güncel Haberler

Ahmet Gürgen: “Potansiyelimizin Farkına Vardık”

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi ikinci haftasında Le Mans’ı farklı mağlup eden Banvit koçu Ahmet Gürgen ve maçın yıldızı Jordan Morgan, karşılaşmanın ardından açıklamalar yaptı.

Ahmer Gürgen şunları söyledi:

“Sezona başladığımızdan bu yana ilk defa geriye düşmeden ve maçın arkasından koşmadan bir karşılaşma oynadık. Bu da bizim hep arkadaşlarımıza potansiyelleriyle ilgili anlatmaya çalıştığımız bir durumdu. Fransa’nın en güçlü ve köklü takımlarından birisine karşı maçın sonunu böyle bitirebilmek bence çok önemli bir adım oldu bizim için. Bütün oyuncularımızdan hem savunmada hem de hücumda çok doğru bir basketbol katkısı aldık. Zaten böyle oynamalarını bekliyorduk. Savunmada çok doğru işler yaptık ve her yerinde vardık. Oyuncularım bugün çok temas aldılar ve temas almaktan kaçmadılar. Bunun en önemli özelliklerimizden birisi olması gerekiyor. Hücumda çok acemiyiz ve hatalar yapıyoruz. Bu yüzden savunmayı iyi oynayarak kontrol etmemiz gerekiyor. Bundan sonra hem Türkiye Ligi için hem de Şampiyonlar Ligi için kendimize önemli mesajlar verdik. Potansiyelimizin farkına vardığımızı düşünüyorum. Umarım üzerine koyarak devam edeceğiz. Bu kadar enerjik olmamızın sebeplerinden birisi burada bizi destekleyen seyircimiz. Daha fazla taraftarımıza ihtiyacımız var. Onları bir kez daha maçlarımıza davet ediyoruz. Çok genç ve istekli bir takımız. Çok keyif alacakları bir ortam. Onların da desteğiyle çok önemli işler yapacağımıza inanıyorum. Bir kez daha maçlarımıza davet ediyorum.”

Jordan Morgan şu açıklamaları yaptı:

“Bence maça dair en önemli şey savunmamızdı. Savunma açısından çok iyi üç çeyrek oynadık. İkinci çeyrek fena değildik ama bence bugün farkı yaratan bizim savunmamızdı. Onları çok iyi savunduk, bire birde geçilmedik ve ribauntları alarak geçiş hücumları fırsatı bulduk. Bu da bizim için oyunu kolaylaştırdı. İki gün önce Türkiye Ligi’nde zorlu bir mağlubiyet almıştık ve bundan geri dönmek açısından iyiydi.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …