Güncel Haberler

Banvit Fransa Şampiyonu Le Mans’ı da Yendi ve İkide İki Yaptı

FIBA Şampiyonlar Ligi A Grubu 2. hafta maçında Banvit, başından sonuna kadar üstün oynadığı maçta Fransa şampiyonu Le Mans’ı 96-67 mağlup ederek ikide iki yaptı.

Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Banvit, Alez Perez, Marcus Thornton, Devin Oliver, Stefan Bircevic ve Jordan Morgan beşiyle başladı. Karşılaşmaya iyi başlayan taraf temsilcimiz olurken, Turuncu – Yeşilliler periyodu 20-15 üstün tamamladı.

İkinci çeyrekle beraber oyundaki ağırlını daha da arttıran Banvit, periyodun ilk dakikası sona ererken farkı çift hanelere taşıdı: 28-17. Le Mans üst üste bulduğu sayılarla farkı azaltsa da Banvit çeyreğin geri kalanında hata yapmadı ve soyunma odasına 36-32 üstün girdi.

Üçüncü çeyreğin başında harika bir savunma ve hücum performansı ortaya koyan temsilcimiz, Jordan Morgan’ın basketiyle 25. dakikada farkı 13’e taşıdı: 51-38. Kalan bölümde farkı daha açan Banvit, Rıdvan Öncel’in son saniye basketiyle final periyoduna 67-47 üstün girdi.

Dördüncü çeyrekte oyunu iyice kopartan Banvit 35. dakikada farkı 25’e taşıdı: 82-57. Kalan bölümde farkı daha da açan temsilcimiz sahadan 29 sayı farkla 96-67 galip ayrıldı ve grupta ikide iki yaptı.

Turuncu – Yeşillilerde, Jordan Morgan 23 sayı-8 ribaundluk performansıyla maçı kazandıran isimlerin en başında geldi. Banvit ligde hafta sonu 21 Ekim Pazar 17.30’da Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu’nda Anadolu Efes’i konuk edecek.

Temsilcimiz adına maçın yıldızı son haftaların formda ismi Jordan Morgan oldu. Birleşik Amerikalı uzun 23 sayı 8 ribaund 23 verimlilik ile mücadele etti.

Periyotlar : 1P : 20 – 15  2P : 16 – 17  3P : 31 – 15  4P : 29 – 20  MS : 96 – 67

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …