Güncel Haberler

FIBA Genel Sekreteri Baumann Hayatını Kaybetti

2003 yılından beri FIBA Genel Sekreterliği görevini yürüten İsviçreli spor adamı Patrick Baumann 51 yaşında hayatını yitirdi.

Baumann, Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayata gözlerini yumdu.

Patrick Baumann Kimdir?
1967’de İsviçre’nin Basel kentinde dünyaya gelen Patrick Baumann, basketbolculuk, antrenörlük ve hakemlik kariyerlerinin ardından 1994 yılında FIBA’da avukat olarak çalışmaya başladı. Bir sene sonra Genel Sekreter Yardımcısı olan Baumann, 2002 yılında FIBA Yönetim Kurulu tarafından oy birliğiyle Genel Sekreterliğe terfi ettirildi ve resmî olarak 2003 yılından bu yana bu görevi yürütüyordu.

Lozan Üniversitesi’nde hukuk okuyan Baumann; spor yönetimi üzerine Lyon Üniversitesi’nde yüksek lisans, Şikago Üniversitesi’nde ise MBA yaptı. Beş dil bilen İsviçreli spor adamı, 2007 yılından bu yana Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nde (IOC) de çeşitli komisyonlarda görev almıştı.

2009 senesinde Dünya Spor Akademisi’nin Uluslararası Danışma Kurulu’na atanan Baumann; aynı zamanda Uluslararası Spor Tahkim Konseyi, Yaz Olimpiyatları Uluslararası Federasyonlar Birliği Konseyi ve Dünya Dopingle Mücadele Ajansı Yönetim Kurulu üyelikleriyle, 2020 Lozan Gençlik Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi ve Uluslararası Spor Federasyonları Küresel Birliği başkanlıklarını yürütüyordu.

Baumann’ın vefatı nedeniyle Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin Lozan ve Buenos Aires’teki merkezlerinde Olimpiyat Bayrağı üç gün boyunca yarıya indirilecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ene, Igokea Galibiyetini Değerlendirdi

FIBA Şampiyonlar Ligi H grubu ilk maçında temsilcimiz Tofaş, deplasmanda Igokea’yı uzatma sonunda 102-104’lük skorla …