Güncel Haberler

Arel Üniversitesi Büyükçekmece Tam Gaz Devam Ediyor

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi açılış haftasında zorlu Bandırma deplasmanında Banvit karşısında farklı kazanarak ses getiren Arel Üniversitesi Büyükçekmece, bu kez de evinde denk rakiplerinden ADATIP Sakarya BŞB‘yi ağırladı ve yine beklentilerin üstüne çıkarak hücumda patlama yaptıkları maçı 92-82 kazanmayı bildiler.

Sakatlıktan dönen Sakarya’nın Belçikalı skoreri maçın ilk bölümünde beklentileri karşıladı ve takımı adına skor yükünü üstlenerek takımını bir adım öne geçirdi. Yüksek tempoda başlayan maçta Büyükçekmece de hücumda etkili olmaya başlayınca maça denge geldi. Erken faul problemi Büyükçekmece’de boy gösterince rotasyon da erken geldi ve ev sahibi ilk çeyreği 20-17 önde bitirdi.

İkinci çeyreğe pota altını etkili kullanarak başlayan taraf Büyükçekmece oldu ve Devin Williams erkenden çift haneli skorlara ulaşmayı başardı. Ardından iki takım tarafından beslenen üçlük yağmuru başladı. Ama bu süreç ev sahibi takımın lehine oldu ve 6 sayı farkla öne geçtiler. Her ne kadar koç Şehit’e gereksiz bir teknik faul çalınsa da Hayes’in etkili oyunu liderliğinde farkı açan Büyükçekmece, misafir Sakarya’nın savunma zaaflarını iyi değerlendi ve devreye 46-36 önde girdi.

Üçüncü çeyrekte kenardan iyi katkı alan ve Cenk liderliğinde enerjisini yükselten Sakarya, Douglas’ın da skora yeniden katkı vermesiyle farkı da 3 sayıya kadar düşürdü ve ardından Büyükçekmece benchine çalınan teknik faulle beraber ev sahibi öne geçmeyi başardı. Sakarya adına bu geri dönüşün mimarı kuşkusuz Burak Eşlik oldu. Çeyreğin don bölümünde ise Büyükçekmece yeniden tempoyu arttırınca kolay sayılar bulmaya başladı, Sakarya savunması yine geri koşmakta zorlandı ve çeyreğe Büyükçekmece’nin 74-65 üstünlüğü ile girildi.

Son çeyrekte de yakaladığı ritmi kaybetmeyen Büyükçekmece, Armstead, Hayes, Williams liderliğinde hızlı hücumları verimli oynamaya devam edince savunmada vidaları sıkamayan Sakarya farkı tek hanelere indiremedi ve karşılaşma ev sahibinin 92-82 üstünlüğü ile sona erdi.

Öne çıkan performanslar:
Arel Üniversitesi Büyükçekmece: Osiris Eldridge 16 sayı (4/7 üçlük) 5 ribaund 4 asist, Devin Williams 23 sayı 15 ribaund 3 asist, Kenny Hayes 20 sayı 3 ribaund 4 asist
Adatıp Sakarya BŞB: Burak Eşlik 17 sayı 1 asist, Toney Douglas 14 sayı 5 ribaund 4 asist 

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …