Güncel Haberler

Beşiktaş’ın Rakibi Neptunas, Fenerbahçe ve Anadolu Efes’in Rakibi Zalgiris’i Devirdi

Euroleague‘de çift maç haftasında önce temsilcilerimizden Anadolu Efes‘e konuk olup sonra da Fenerbahçe‘yi ağırlayacak olan Zalgiris Kaunas, Litvanya Ligi’ndeki dişli rakiplerinden biri olan ve aynı zamanda haftaiçi temsicimiz Beşiktaş SJ ile FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde karşılaşacak olan Neptunas’ı Kaunas’ta ağırladı ve maçtan beklenmedik bir skorla 60-75 mağlup ayrıldı.

Ev sahibi maça hücumda iyi bir perfromansla başlasa da Neptunas da cevap verince ilk çeyrek karşılıklı basketlerle geçildi. İkinci çeyrekte ise tempo düştü ve Zalgiris Kaunas, misafir ekibin müthiş savunması karşısında çaresiz kaldı, sadece 8 sayı bulabildiler bu çeyrekte ve devreye de 35-29 Neptunas üstünlüğü ile gidildi. 

Üçüncü çeyrekte tıpkı ilk çeyrek gibi yine Zalgiris Kaunas hücumda iyi iş çıkardı ve farkı eriterek maça ortak oldu, son çeyreğe 51-49 Neptunas üstünlüğü ile girildi. Son çeyrekte ise yine Neptunas vidaları sıktı ve Zalgiris’in sadece 11 sayı bulmasına izin verirlerken bu kez hücumda da çok iyi iş çıkardılar ve farkı çift hanelere çıkararak güçlü rakiplerini deplasmanda 60-75 geçmeyi başardılar.

Neptunas’a galibiyeti getiren ve öne çıkan isimler; Gytis Masiulis (11 sayı 7 ribaund 2 topçalma 21 verimlilik), Kyle Weaver (16 sayı 6 asist 2 topçalm 22 verimlilik), Jerai Grant (17 sayı 5 ribaund 2 topçalma 22 verimlilik) olurken, Zalgiris Kaunas’da ise Nate Wolters (12 sayı 3 ribaund 3 asist 17 verimlilik) neredeyse tek başına direnmeye çalıştı.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …