Güncel Haberler

Anadolu Efes Geri Gelip Zor da Olsa Daçka’yı Devirmeyi Bildi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 2.hafta mücadelesinde bir Euroleague derbisi izledik. Anadolu Efes Sinan Erdem’de ağırladığı Darüşşafaka Tekfen’e karşı maçın büyük bir bölümünü geride götürdü ama Micic liderliğinde son bölümde geri dönerek maçı da 75-72 kazanmayı başardılar.

Karşılaşmaya Darüşşafaka Tekfen Ray McCallum, Kartal Özmızrak, Stanton Kidd, Zanis Peiners, Jeremy Evans ve Oğuz Savaş ile başlarken Anadolu Efes ise Doğuş Balbay, Adrian Moerman, Bryan Dunston, Vasilie Micic ve Krunoslav Simon beşini tercih etti.

İlk çeyreğe Daçka Kartal Özmızrak ve Oğuz Savaş ile çok etkili başladı. İçeriden Oğuz Savaş’ın basketleriyle ve Kartal’ın doğru paslarıyla çok etkili olan misafir takım 4-9’luk üstünlüğe sıçradı. Anadolu Efes bu seriye karşılığı Micic ile vermek de gecikmedi fakat eli çok sıcak olan ve saha içinden kullandığı 5 şutta da isabet bulan Oğuz Savaş’ı durdurmayınca Anadolu Efes, Ergin Ataman mola almak zorunda kaldı. Moladan da etkili dönen Daçka, Ray McCallum’ın içerden bulduğu basketlerle farkı 10 sayıya kadar çıkarttı fakat Micic etkili oyununu sürdürerek farkın daha fazla açılmasına izin vermedi. Çeyreği 20-26 önde kapatan taraf Daçka oldu.

İkinci çeyreğe Zanis Peiners’in hızlı hücumda bulduğu üçlükle başlayan misafir takım hücumdaki akıcılığını sürdürdü. Çeyreğin ortalarına doğru hücumdaki etkinliğini kaybeden ve top kayıpları yapan Daçka savunmada da yine Micic’i durduramayınca soyunma odasına 44-42 geride gitti.

İkinci yarıya Kartal Özmızrak’ın bulduğu iki üçlükle başlayan Daçka ardından da Micheal Eric’in güçlü smacı ve Jeremy Evans’ın takip smacıyla periyoda 10-0’lık seriyle başladı. Savunmada da Jeremy Evans’ın müthiş enerjisiyle Anadolu Efes’e potayı göstermedi. Periyodun ilk 7 dakikasında potasında sadece 5 sayı gördü. Çeyreğin sonlarına doğru arkasına aldığı rüzgar azalsa da üstünlüğünü baskılı savunmasıyla koruyan misafir takım son çeyreğe 53-60 önde girdi.

Son çeyreğe hücumda çok etkisiz başlayan Daçka savunmasıyla ayakta kaldı. Zanis Peiners’in 4 sayılık hücumuyla da nihayet nefes aldı. Çeyreğin ortalarına doğru iki takım da ters eşleşmeleri kullanarak etkili oldu ve Daçka üstünlüğünü korudu. Maçın son bölümleri iki takım adına da üst üste boş hücumlarla geçti. Kilidi açan takım Micic’in üçlüğüyle skoru 64-68’e getiren Anadolu Efes oldu, 2 dakika 36 saniye kala koç Ahmet Çakı’ya mola aldırdı. Moladan Zanis Peiners’in çok zor basketiyle dönen Daçka savunmada ve hücumda üst üste hatalar yapınca tecrübesiyle ön plana çıkan Anadolu Efes 16 saniye kala 73-70 öne geçti ve maçı da 75-72 kazanmayı bildi.

Takımlar adına öne çıkan performanslar:
Anadolu Efes: Vasilije Micic (28 sayı 7 asist)
Darüşşafaka Tekfen: Zanis Peiners (18 sayı 3 ribaund), Oğuz Savaş (13 sayi 5 ribaund 2 asist), Kartal Özmızrak (13 sayı 5 ribaund 4 asist), Stanton Kidd (14 sayı 4 ribaund 2 asist)

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …