Güncel Haberler

Anadolu Efes – Darüşşafaka Tekfen Maçının Ardından Koçların Görüşleri

Darüşşafaka Tekfen‘in baştan sona üstün götürdüğü maçta Anadolu Efes, Vasilije Micic’in müthiş performansı eşliğinde geri dönerek 75-72 ile galibiyete uzanmayı başarmıştı. Bu zorlu maçın ardından iki takımın koçları görüşlerini şöyle dile getirdiler.

Ergin Ataman, karşılaşmanın ardından şu ifadeleri kullandı:

“Tabii ki iki gün içinde basketbolu unutmadık ama bu akşam kafaca hazır olmadığımızı söyleyebilirim. Böyle bir hücum performansını ancak bununla açıklayabiliyorum. Maçın hakkı Darüşşafaka‘nındı. Çok iyi oynadılar ve çok iyi savunma yaptılar. Biz hücumda çok kötü oynadığımız maçı son bölümde kaos basketboluyla kazanmayı bildik. Her maç böyle olmaz. Bugün skorer oyuncularımızın performansları çok düşüktü. Simon, Moerman feci şut yüzdeleriyle maçı tamamladı. Darüşşafaka beklediğimiz gibi dinamik ve sert oynadı. Maçın hakkı onlarındı ama kazanan biz olduk.”

“Bu galibiyetin özgüveninin yanında kazanan bir takım olduk. Hazırlık maçları da dahil CSKA‘ya son top dışında hiçbir takıma kaybetmedik. EuroeLeague’de çift maç öncesinde bu galibiyet bize güven veriyor. Bu maçta benchten çok katkı alamadık, lig maçlarında dışarıda kalan oyuncularımızdan EuroLeague’de çok katkı alıyoruz. Umarım hafta içinde de ikide iki yaparak yolumuza devam ederiz.”

“Maç tam Vasilije Micic’in istediği gibi gitti. Kaos basketboluna döndü ve o da fiziksel gücünü ortaya koydu. Bir oyuncunun 28 sayı atarak kazanmamız bizim istediğimiz bir şey değildi. TÜBAD Turnuvası’nda burada MVP oldu. Bugün de kendisini seçtik, bu sonuç doğru seçimi yaptığımızı gösteriyor.”

Ahmet Çakı’nın ise maç sonu açıklamaları şu şekilde:

“Karşılaşmaya iyi başladık, ikinci periyotta geriye düşerek ilk yarıyı geride kapattık. Üçüncü periyotta takımımız iyi reaksiyon verdi ve 9-18’lik bir periyot skoruyla çıktık. Bence dördüncü periyodun ilk beş dakikasını da çok iyi oynadık ama sonrasındaki üç dakikada kaçırdığımız şutlar ve savunmadaki hatalarımızla maçı kaybettik. Buradaki ana neden de skor üretemediğimiz dakikalarda yaptığımız üç top kaybıydı. Gerçekten bu seviyedeki bir maçı bu noktaya getirdikten sonra yapılmaması gereken hatalar yaptık. O yüzden çok üzgünüz, özellikle takımım adına çok üzgünüm. Oynadığımız iki maçın ardından en iyi performansı gösterip kazanamamak gerçekten yıkıcı. Özellikle takvimimiz bu kadar yoğunken ama işimizin bir parçası da bunları yönetmek. Bu maçın iyi yanlarını alıp salı günü, EuroLeague maçımıza hazırlanmak için parkede olacağız.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …